השפעת הפרעות gi על תקינות הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/05/2020 | 19:57 | מאת: שי

שלום, אני בהריון ivf שבוע 16. לפני מס' שנים עברתי ניתוח מעקף קיבה. בשבועות האחרונים החמרה בעצירות ושלשולים לסירוגין, נפיחות וכאבי בטן, ובנוסף החלו להופיע הקאות לאחר ארוחות, מה שלא היה קודם. לציין שסובלת מתגובות ואזו ואגליות בעקבות ההקאות- פרה-סינקופה (דואגת להקיא בישיבה או שכיבה). אני כל הזמן חוששת שמא הלחץ התוך בטני והתופעות הללו עשויות לפגוע בעובר. האם החשש מוצדק?

05/06/2020 | 08:54 | מאת: ד"ר ליבנה שפט-הלר

קרוב לודאי שתקופה קצאה של הקאות לא תגרום נזק . אבל חשוב לדעת שנשים לאחר מעקף קיבה צריכות להיות במעקב הריון בסיכון בשל עליה בסיבוכי הריון. כדאי גם לפנות ליעוץ גסטרואנטרולוגי

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה