האם מדובר באיחור של הווסת?

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/04/2020 | 13:06 | מאת: עדן

אני בעלת שחלות פוליצסטיות. וסת אחרונה החלה ב20/3 עם הכתמות דלות, שהתעצמו ב22/3. הרגשתי ביוץ ב16/4 וקיימנו יחסים ב17/4. חלפו כבר 37 ימים(בהתחשב שתאריך הווסת 22/3) ואין סימנים לבואה, מלבד התכווצויות קלות, לסירוגין. האם זה נחשב כאיחור בווסת? מתי ניתן לבצע בדיקה ביתית?

29/04/2020 | 23:14 | מאת: ד"ר ליבנה שפט-הלר

לא ברור מדברייך באיזה תדירות הוסת מגיעה בדרך כלל. במידה ואכן היא ביוץ ב16/4 הוסת צפוי להיות סביב ה30/4 מציעה לחכות עוד שבוע , ולבצע בדיקת הריון במידה ולא יגיע וסת. כמובן מומלץ ליטול חומצה פולית ,כשמנסים להרות , ולקבוע תור לרופא הנשים שלך ליעוץ טרום הריוני

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה