נטילת תרופה מסכנת ליתר לחץ דם בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/02/2020 | 14:20 | מאת: מודאגת

שלום רב אני בת 38 בהיריון ראשון. שבוע חמישי נוטלת בערך שנתיים דופלקס 160/80 ליתר לחץ דם אני בשבוע 5. לא נאמר לי דבר למרות שידעתי את רופא הפיריון על השימוש בתרופה. היום התקשרתי על דעת עצמי למרכז תרופות בירושלים ונאמר לי להפסיק מייד מאחר ואסור לעשות שימוש בתרופה זו בהיריון. נאמר לי שנמצא קשר בין שימוש בתרופה לבין מומים עתידיים בעובר. האם עצם זה שנטלתי אותה עד כה (שבוע 5) יש בה סכנה? האם עליי לעשות משהו בנדון? (כמובן מעבר לכך שאפסיק מייד את השימוש בה) תודה רבה מראש. תודה

התרופה אסורה לשימוש בהריון. וטוב שהפסקת - מקווה שאת נוטלת משהו אחר . הסיכון קיים אך אינו 100% מה שאומר שנדע רק בסקירות . עלייך ליידע את הרופא ולבקש סקירה מורחבת, רצוי לדעתי בבית חולים.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה