המלצה על הפסקת חומצה פולית

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

07/02/2020 | 00:56 | מאת: AN

אני גרה בפולין ואני בהריון בשבוע 13+3. הרופאת נשים שלי אמרה לי להפסיק ליצול חומצה פולית ולהתחיל ליתול מגנזיום עם ויומין B6. קראתי הרבה באתרים ישראלים ובכל מקום רשום שלא מפסיקים עם החומצה הפולית עד סוף ההריון. קראתי גם שיצא מחקר חדש שאומר עודף בחומצה פולית עלול דווקא להגביר את הסיכום לאוטיזם וכדומה. הרופא הסבירה שאחרי חודש 3 אין צורך יותר בחומצה פולית. בבקשה רוצה לשמוע דעות נוספות בנושא.

זה נכון שהחומצה פולית עוזרת למומים פתוחים בעמוד השדרה וזה נסגר מוקדם ולכן לכאורה אין בה תועלת יותר. עם זאת ההמלצה של משרד הבריאות היא להמשיך כל ההירןו. זה לרוב מופיע במולטיויטמין או כמעט עם כל ברזל ואינך צריכה ליטול בנפרד

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה