שאלה בקשר לבדיקת GBS לפני לידה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/11/2019 | 04:02 | מאת: הריונית

בשבוע 36 ולא ביצעתי את הבדיקה שכן דעתו של רופא מעקב ההריון שלי היא שלא כדאי לבצע את בדיקת ה-GBS. לדבריו בהתאם לפרוטוקול משרד הבריאות בארץ - אין המלצה לכלל הנשים בהריו לבצעה ולדעתו עדיף לא לתת ליולדת אנטיביוטיקה בכל מחיר, אלא לטפל בוולד עצמו בהתאם לגורמי סיכון. הרופא העביר את ההחלטה הסופית אלי. זו לא הגישה המקובלת שאני שומעת מנשים בהריון אחרות. גם אחות ליווי הריון שאלה אם ביצעתי את הבדיקה והתפלאה לשמוע את דעת הרופא. כעת נודע לי שישנם בתי"ח שלא מוכנים לקבל ללידה אשה שלא ביצעה את הבדיקה (לא ממש ברור לי כיצד - שולחים אותה שתלד בבית?) אני בדילמה - קוראת דיעות בעד ונגד. מה הסיבות בעד ונגד לבצע את הבדיקה? מה רמת הסיכון לעובר באם האם נשאית והיא לא יודעת? איך יודעים שהוולד נדבק ויכולים לטפל בו אם לא מבצעים בדיקה לאם? ובאם חלילה ידבק - מה הטיפול והאם אנטיביוטיקה לאם מונעת הדבקה של הילוד בכל מחיר? תודה רבה

עמדת משרד הבריאות היא שלא לבצע את הבדיקה באפן רוטיני. מאחר ויש אזורים עם נשאות גבוהה יורת כמו ירושלים שם נוטים לבצע. השיקול הוא לתת אנטיביוטיקה מיותרת וגם כי שיעור הנשאות נמוך ושיעור התחלואה נמוך. אישה שנשאית ואינה יודעת תקבל אנטיביוטיקה 18 שעות לאחר ירידת המים. אלו הנחיות המרכז העולמי למחלות זיוהמיות וכך נוהגים גם בארץ.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה