בלוטת התריס והקשר להמטומה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/10/2019 | 15:40 | מאת: גילגיל

שלום דוקטור, לפני כמה שבועות הייתי בשבוע 10 בהריון ושאלתי אותך לגבי תפקודי בלוטת התריס שיצאו בבדיקה: TSH 0.24 T3 5.23 T4 15.08 השבת לי שזה נורמלי שרמה יורדת מעט בתחילת ההריון ולבדוק שוב בשבוע 20. בינתיים (שבוע 14) באולטרסאונד נראתה המטומה גדולה, אך אין סימפטומים כגון דימום או התכווצויות. הרופאה שלי ממש נלחצה והפנתה אותי להריון בסיכון ולאנדוקרינולוג. אני כמובן עושה כדבריה, אבל מעניין אותה לשמוע חוות דעת נוספת: האם יש קשר בין תפקודי בלוטת התריס לבין ההמטומה? האם לדעתך צריך טיפול דחוף בבלוטה? פשוט יש לי הרבה זמן לחכות לרופא הריון בסיכון ובינתיים אני "נופלת בין הכיסאות".

אני לא חושבת שבמקרה זה יש קשר. אין שום צורך לטפל בבלוטה בערכים אלו אם אין לך סימפטומים. איני רואה דחיפות כלל לגבי ההמטומה - הן מצריכות מעקב. ולרוב מסתדרות לבד. בהצלחה!

24/10/2019 | 16:48 | מאת: גיל

תודה רבה הפורום הזה מציל אותי...

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה