איזור הטרוגני בהריון שבוע 12 ללא דימום חיצוני

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

02/10/2019 | 12:28 | מאת: איילת

שלום, אני ממש לחוצה ואין מי שיענה לי. (הרופא שלי יהיה זמין רק שבוע הבא...) אני בהריון ספונטני שבוע 12 עד היום היה הכל תקין. באולטרסאונד היום אמרה הטכנאית שהיא רואה המטומה ורשמה ההערה הבאה: "בדופן השמאלי של הרחם והמשכי לשליה נצפה איזור הטרוגני בגודל 33 *55 בערך". לא היה לי דימום בהריון, אבל כן היו לי כמה פעמים לאחרונה התקפים של כאבי גב תחתון מאד מאד חזקים שהתלבטתי אם מקורם בגב או כמו כאבי מחזור... מה זה אומר? האם יש לי הנחיות מיוחדות בינתיים? ממה להימנע? ומה לגבי צום כיפור בשבוע הבא?

זה אומר שי שטף דם קטן בקצה השליה, שקרוב לודאי היה שם קודם. זה לרוב נספג ואם אסימפטומטי אין צורך לעשות דבר מלבד לעקוב. אין הנחיות מיוחדות. יש הממליצים להמנע מפעילות מאומצת אבל זה לא באמת קשור. לגיב יום כיפור - אנחנו ככלל לא בעד צום בהריון. בלי קשר להמטומה.

03/10/2019 | 09:54 | מאת: איילת

ומה לגבי טיסה בעוד חודשיים? לבטל כבר מעכשיו, או לחכות ולעקוב מה קורה עם ההמטומה? אם היא תיספג יהיה אפשרי לטוס?

אל תבטלי. אם הכל תקין תוכלי לטוס בלי בעיה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה