הריון וחומצה פולית במינון גבוה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

05/09/2019 | 09:00 | מאת: חן

היי, בת 26 כרגע בשבוע 14. יש לי קוליטיס ברמה מאוד קלה (10 ס''מ מהחוחולת)גם עכשיו וגם לפני ההריון היא ברמיסיה ולא פעילה. כשביצעתי בדיקת דופק הרופא אמר לי לקחת בנוסף מינון יותר גבוה 5 גרם . נתן לי גם כדורי פרזנטל +אומגה 3 וראיתי שבכל אחד מהכדורים יש 400 מ''ג של חומצה פולית ,מה שאומר שיחד זה 800 מ''ג ולא לקחתי בנוסף את ה5 גרם שהוא נתן לי. אין לי איזה בעיה של ספיגה במעיים או משהו כזה לדעתי . בכל אופן אני מרגישה שאולי עשיתי טעות שלא לקחתי בנוסף את המינון הזה. האם כדאי להתחיל לקחת עכשיו אותם שאני בשבוע 14 ? האם זה מספיק ה800 מ''ג שלקחתי עד עכשיו? ועד כמה זה באמת משפיע עיניין הקוליטיס שלי על הספיגה של החומצה פולית? קצת מבולבלת אשמח לעזרה.. תודה רבה

05/09/2019 | 09:14 | מאת: חן

שאלה קטנה נוספת מה הערכים התקינים בבדיקת דם לחומצה פולית?

ראשית קוליטיס אינה אינדיקציה למתן 5 מג. ה 800מקג שלקחת הם מספקים בוודאי בשבוע שאת נמצאת כעת. הערכים משתנים בין הקופות אבל גם בעריכם תקינים יש הנחיה ליטול לכל ההירון. בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה