שקיפות עורפית וסקר ביוכימי שליש ראשון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/08/2019 | 16:18 | מאת: דנה

בבדיקת שקיפות עורפית נאמר לי שnt: 1.9 והסיכון המשוקלל של הגיל והשקיפות בלבד 1:548. בבדיקה ביוכימית: Papp-a 1.59 Free Bhcg 0.98 לתסמונת דאון: הסיכון לפי גיל בלבד: 1:240(בת 37) הסיכון המשוקלל של השקיפות הגיל והבדיקות הביוכימיות: 1:460 לטריזומיה 18: 1:10,000 בהערה נכתב שבגלל הגיל הסיכוי לתסמונת דאון גבוה ועלי לפנות לייעוץ גנטי. בכל מקרה התכוונתי מפאת גילי לעשות בדיקת מי שפיר לאחר סקר וסקירת מערכות שליש שני, אבל האם משהו בתוצאות הביוכימיות לא טוב או בטווח לא תקין? הסיכוי שניתן לי על סמך השקיפות בלבד היה טוב יותר, האם ישנה בעיה? אני מאוד דואגת. תודה מראש

27/08/2019 | 18:45 | מאת: דנה'

תיקון, nt1.9mm (1.67 mom)

אין שום בעיה. אבל כשהסיכון גבוה מ 1:3000 מפנים לחלבון עוברי. מאחר ואת ממילא הלכת לדיקור אז את תעברי ייעוץ גנטי קוםד לכן.

29/08/2019 | 18:11 | מאת: דנה

תודה על תגובתך. מה הסיבה לכך שהסיכון עלה ביחס לסיכון המשולב של גילי והשקיפות? האם הבטא החופשית או הpapp-a חורגים מהנורמלי או בטווח הנורמלי הגבוה/נמוך? ההתייחסות בהערה היתה בנוגע לגילי בלבד.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה