כאבי בטן תחתונה וגב עליון בהריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

25/08/2019 | 18:19 | מאת: אלמונית

שלום ד״ר, אני בשבוע 25+5. החל מיום שישי האחרון החלו כאבים בבטן התחתונה שבאים בגלים. לעיתים פעם, פעמיים ביום בעיקר בהליכה למספר דקות. כאשר מתיישבת לרוב לא ממש מרגישה כל כאב. אולי גג מעין לחץ ולא יותר מזה. בנוסף, החלו משישי גם כאבי גב עליון קבועים שנמשכים לעיתים זמן רב, בעיקר בגב עליון שמאל. האם לדעתך דורש בדיקה רפואית או שזה מהלך טבעי לשבוע ההריון. אציין כי בכל הנוגע לכאבי בטן - עסקינן בעיקר בכאבים בבטן התחתונה השמאלית.

קשה לדעת. אם זה מתמיד הייתי נבדקת לוודא.

26/08/2019 | 06:46 | מאת: אלמונית

שלום רב, פניתי למוקד נשים כי הכאבים המשיכו. ביצעו לי מוניטור שהראה צירון אחד בכל הבדיקה. מדדו צוואר הרחם, 27 ממ. רופא המוקד מסר כי זה תקין, אולם על הצד הנמוך. אציין כי בסקירת המערכות המאוחרת שביצעתי ביום 4.8, 3 שבועות בלבד לפני אתמול אורך צוואר הרחם היה 35 ממ. האם התקצרות צוואר הרחם של 8 ממ בשלושה שבועות בלבד זה לא ממצא מדאיג בשבוע הנוכחי בו אני מצויה?

לא. הצוואר הוא דינמי ומדידת האורך משתנה בין בודקים. זה תקין ליתר בטחון אפשר לחזור על זה עוד שובע ולראות שאין דינמיקה משמעותית.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה