תוצאות בדיקת חלבון עוברי

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

20/06/2019 | 16:27 | מאת: חח

אני בחורה בת 24 וחצי, הריון ראשון נמצאת בשבוע 22+3 בשקיפות העורפית התוצאה של nt היה 2.18. בתוצאות של בדיקת טרימסטר ראשון התוצאות היו - 1:2600 ( לפי גיל האישה ותוצאות הסקר) קיבלתי את התוצאות של חלבון עוברי יצא 1:440. אני אחרי בדיקת הסקירה המורחבת שם הכל יצא תקין. שלחתי את הבדיקה של החלבון העוברי ליועצת הגנטית שהייתי אצלה אחרי השקיפות ואמרה ש 1:440 תקין לפי נתוני משרד הבריאות. ושזאת בחירה שלי אם לעשות מי שפיר או בדיקת nipt. אני אחרי התייעצות גם עם אחות המעקב ורופא המעקב וקיבלתי את אותה התשובה, שזוהי החלטה שלי. בדיקת nipt היא בדיקה נורא יקרה, אני לא יודעת אם לעשות או לא. אשמח לעזרה

אני לא יכולה לסייע לך להחליט כי אכן משרד הבריאות קובע את גיל הזכאות מבחינת מימון למי שפיר על 1/380. אם יש הבדל מהותי בין 1/380 ל 1/440? רפואית לא מאוד. לכן ההחלטה אם לממן את זהה היא שלך בהתאם לאמונתך ורצונותייך.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה