אולטרסאונד ראשון לא תואם גיל הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/01/2019 | 23:08 | מאת: אביגיל

שלום רב, אני בתחילת הריון. אתמול ביצעתי אולטרסאונד שנצפה בו שק הריון ועובר עם דופק. לפי התאריך האחרון של המחזור הייתי אמורה להיות בשבוע 6+4 אך לפי האולטרסאונד יצא שאני בשבוע 5+5. בדקתי את הביוץ עם ערכת ביוץ ולפי הערכה יצא שבייצתי ביום ה-13 למחזור לכן לא מדובר בביוץ מאוחר- אפילו קצת מוקדם. האם יכול להיות שיש בעיה בהתפתחות ההריון? הרופא אמר שהבדיקה תקינה ואני אמורה לחזור אליו רק עוד 5 שבועות אך אני ממש במתח וחושבת שאולי משהו לא תקין. אשמח מאוד ליעוץ... תודה רבה...

יש אלמנט של השרשה לא רק של ביוץ ואם יש דופק אין סיבה להניח שמשהו לא תקין. אל תשכחי שגיל הריון בשבוע 5+5 הוא מאוד לא מדויק. עדיף לחזור על US סביב שבוע 8-9 אז הבדיקה מדויקת יותר.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה