סקירת מערכות מורחבת מוקד אקוגני וקיבה קטנה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

31/10/2018 | 13:59 | מאת: להלה

בת 20, שבוע 24 ,שקיפות עורפית וסקר ראשון תוצאות טובות,בסקירה נמצא מוקד אקוגני בחדר שמאל ובנוסף הרופא אמר שהקיבה נראת קטנה , מי שפיר תקין קיבה קטנה מעלה סיכון לתסמונת דאון או שאין קשר בין השניים? ובנוסף קראתי שהרגשת תנועות כמו דפיקות זה אומר שהתינוק משהק ובולע מים ולכן יכול להיות שאין בעיה עם גודל הקיבה ושהוא כן בולע מים ורק זמנית נראתה קטנה או שאין קשר בין הדברים ? תודה

תבדילי בין זני מצבים. 1. תסמונת דאון - שלא משנה מה יש בסקירה, אם עשית מי שפיר ויצא תקין אז אין תסמונת דאון. 2. קיבה קטנה יכולה להיות סממן לבעיות גנטיות/אנטומיות אחרות או שזה ממצא תקין. לכן מצריך מעקב וסקירה מכוונת נוספת. מציעה לך לבצעה במסגרת בית חולים. לא מכירה קשר בין גודל הקביה לשיהוקים כי שיוהק הוא ממצא רגעי ומסתכלים על הקיבה בבדיקה לאורך זמן כולל מילוי והתרוקנות .

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה