תוצאות, עזרה דחופה בבקשה!

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

23/10/2018 | 11:42 | מאת: עדידוש

שלום, אני בת 30. הבנתי שהבדיקות דם תקינות וכך גם התוצאה של השקיפות עורפית. אם כן מדוע סוכם לי כי הסיכון של כלל הפרמטרים השקיפות + בדיקות הדם + הגיל לתסמונת דאון זה 1:140 לפי השקיפות עורפית והגיל יצא 1:724 אם כל פרמטר בנפרד תקין מדוע התוצאה הקשה הזו? האם יש פרמטר שהוא לא תקין? תוצאות השקיפות ובדיקות הדם: NT 2.2 mm NT MoM 1.93 MoM 0.44 ריכוזmU/L 1288.4 PAPP-A Free βHCG ריכוז MoM 0.70 31.7ng/mL

קודם כל זו לא תוצאה קשה והסיכון שלך ירד עפי הבדיקות ביחס לגיל. אבל השקיפות של ך2.2 כשהתקין הוא עד 3 לכן הירידה בסיכון אינה דרמטית כמו שרצית לראות. זכרי שמדובר בערך סטטיסטי של הערכת סיכון ולא יש או אין תסמונת דאון.

23/10/2018 | 22:11 | מאת: עדידוש

דבר ראשון המון תודה על המענה המהיר. האם לדעתך בדיקת החלבון העוברי יכולה לשפר את התוצאה או שהיא בהכרח תרע? והתוצאה תהיה גרועה יותר? האם מומלץ לעשות בדיקת מי שפיר?

23/10/2018 | 22:13 | מאת: עדידוש

דבר ראשון המון תודה על המענה המהיר. האם לדעתך בדיקת החלבון העוברי יכולה לשפר את התוצאה או שהיא בהכרח תרע? והתוצאה תהיה גרועה יותר? האם מומלץ לעשות בדיקת מי שפיר?

בוודאי שחלבון עוברי יכול לשפר. אין כרגע אינדיקציה למי שפיר במימון משרד הבריאות.

24/10/2018 | 17:58 | מאת: עדידוש

שאלה אחרונה אם אפשר, הבנתי שיש מימון אם הסיכון הוא גבוה והרף 1:380 לא מצדיק אבל כמו שלי 1:140 מצדיק. לא?

המימון הוא מ 1/380 בתוצאה כוללת .לך יש 1/724. לכן אינך זכאית למימון

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה