שאלה תוצאות העמסת סוכר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/10/2018 | 13:29 | מאת: הריונית

היי, אשמח לעזרתכם: אני בהריון ראשון אחרי IVF בהעמסת סוכר של ה 50 התוצאה הייתה תקינה לחלוטין - 84. אך עקב משקל עובר גבוה (שבועיים מעל הממוצע בגודל) נשלחתי לעשות העמסת סוכר של 100. התוצאות יצאו תקינות מלבד התוצאה הראשונה של הצום - שחרגה בספרה אחת מעל הרצוי... בצום: 96 לאחר שעה: 141 לאחר שעתיים: 107 לאחר 3 שעות: 100 האם זה נקרא שיש לי סכרת בגלל שתוצאה אחת חורגת בטיפ טיפונת? וגם איך יכול להיות שבצום הגלוקוז טיפה גבוה ואחרי השתיה של הסוכר הוא מאוזן בסדר גמור?

הי ראשית זה לא עונה על הגדרה של סכרת אבל מצריך הערכה של גורמי הסיכון. כלומר - מה היה הסוכר בצום בתחילת ההריון, כמה את שוקלת וכמה עלית במשקל, האם יש סכרת במשפחה וכד. אם יש ריבוי גורמי סיכון אנחנו מתייחסים לחומרה, שולחים לדיאטנית ומבצעים עקומת סוכר לראות מה מצבך. אם לא לעיתים מספיקה עקומת מדגם לבדוק את ערכי הסוכר שלך. ולעיתים כלום. לגבי הערכים יש הבדל בין סוכר בצום לבין ערכים לאחר אוכל. והם מייצגים התמודדות שונה של הגוף ולכן ייתכן שהסוכר בצום גבוה ואילו אחרי האוכל תקין. אגב זה לרוב השלב הראשון של סכרת - אבל אין בהכרח אומר שכך הדבר לגבייך. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה