איתור פגם גמדות שאלה

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

21/09/2018 | 13:46 | מאת: דוד

היי. אשתי בשבוע 23 להריונה. עד כה ביצעה סקירה ראשונה. תכף סקירה שניה. אמה של אשתי סיפרה כי לפני מספר שנים עברה מספר הפלות מחשש לעובר זכרי גמד. רציתי לדעת מתי מגלים והאם היה על הרופא כבר לאבחן בסקירב ראשונה ויש מקום להרגע? מה עליי לעשות והאם אנחנו בסיכון?

יכולים להיות ממצאים בסקירה שניה אבל לרוב החשד עולה בשלב מאוחר יותר, תלוי בדרגת החומרה.

22/09/2018 | 14:18 | מאת: דוד

תודה על התשובה. אם כך, היה יליי לעשות משהו לפני כן כלומר עצם ההפלות מגדילות סיכון שזה יעבור בתורשה? ומה עליי לעשות לאחר סקירה 2?

אם ידוע מה היה הפגם אז שווה להתייעץ האם לעשות מי שפיר. אם לא ידוע אין מה לעשות ברור מיוחד אלא לעשות הערכת משקל בשבוע 32 כמקובל ובאם עולה חשד להמשיך לברר.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה