תוצאות בדיקה לא תקינות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

18/09/2018 | 11:25 | מאת: האמיתית

במידה ובדיקת חלבון עוברי יצאה לא תקינה (חשד למומים משמעותיים שונים ) -האם יש טעם לבדיקות נוספות (מי שפיר, סיסי שיליה...), או שתוצאות החלבון מהוות אינדיקציה מספקת להפסקת ההיריון? האם ייתכן שבדיקת שבב גנטי תסתור את תוצאות החלבון? ובכלל, מהי הבדיקה לפיה כדאי לקבל החלטה (במקרה של תוצאות בדיקות הסותרות אחת את השניה)? תודה רבה

חלבון עוברי בודק חשד סטטיסטי לתסמונת דאון. הערכים הבודדים יכולים להצביע על מומים אבל זו לא בדיקה אבחנתית אלא בדיקת סקר ובשום אופן אין סיבה להפסיק הריון רק על פיה. 1.אם החשד לתסמונת דאון גדול - כדאי לבצע בדיקה אבחנתית כמו מי שפיר 2.אם עלה חשד למומים במערכת עצבים מרכזית הפתרון הוא סקירה מורחבת. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה