הרפס וגינאלי, שבוע 39+3

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

16/09/2018 | 15:19 | מאת: אידה

שלום, אני בשבוע 39+3 הריון ראשון. לפני מספר שנים אובחן לי לראשונה הרפס וגינאלי מסוג 2 שהיה מתפרץ כל כמה חודשים בתדירות לא קבועה. לאורך ההריון התדירות עלתה עד לכדי פעם בשבוע וחצי התקף, משמע כל הזמן היו נגעים חדשים שצצו והחלימו. התחלתי טיפול תרופתי באציקלוביר החל משבוע 35, 3 פעמים ביום, 400 מג ואכן חל שיפור ניכר! עם זאת, אני לא בטוחה ב100% שההרפס נעלם לגמרי, שבוע לאחר הטיפול התרופתי עדין היו סימנים לכיבים קטנים פתוחים.... כעת, אני בשבוע 39+3 המצב נראה ומרגיש די טוב מבחינת ההרפס, אך אני עדיין חושדת מהאי וודאות שאולי עדין ישנם נגעים מזעריים שאני או הרופאים נפספס כשזה יבדק ברגע האמת לפני הלידה. היתי היום במיון וקבעתי תור לניתוח קיסרי שאמור להתרחש עוד 4 ימים כשאהיה בשבוע 40. חשוב לציין שהרופאים במיון אמרו לי שלדעתם מומלץ להגיע ללידה רגילה ולראות במקום אם יש נגעים ורק במידה וכן לבצע קיסרי. השאלה האם כדאי לוותר על הסיכון ולו הכי קטן ובאמת ללכת על ניתוח קיסרי מראש או לא? תודה

אני מסכימה עם הרופאים במיון. את תחת טיפול מונע משובע 36 אני מניחה, ואם אין נגעים אזי בסיכון להדבקה אפסי.

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה