תוצאות סקר ראשון לא טובות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

17/08/2018 | 09:47 | מאת: בהריון

שלום, אני בת 35, שקיפות 2.3 מ"מ, תוצאת סקר ראשון PAPP היא 0.98MOM ותוצאת HCG היא 1.30MOM. סיכון לפי גיל האם בלבד 1:450 סיכון לתסמונת דאון לפי גיל בשילוב עם בדיקות הוא 1:170 סיכוי לטרזומה הוא 1:10000. ברור שהתוצאות לא טובות. כבר יש לי תור לביצוע מי שפיר וצ'יפ גנטי. השאלה אם הן משליכות אך ורק לגבי תסמונת דאון? או האם התוצאות מעלות אפשרות לתסמונות גנטיות והפרעות כרומוזומאליות אחרות ונדירות שלא ימצאו במי שפיר?

20/08/2018 | 13:53 | מאת: ד"ר ליבנה שפט הלר

הסיכון הוא בעיקר לתסמונת דאון . והפרעות כרומוזומליות אחרות. תקבלי הסבר מלא על כך ביעוץ הגנטי . אם תבצעי גם צ׳יפ גנטי בדיקור- יש בדיקה בו של הרבה מהמחלות והסינדרומים הפחות שכיחים . בהצלחה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה