הערכת משקל בסקירת מערכות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

27/11/2017 | 07:46 | מאת: נני

בסקירת מערכות שבוע 22 + 1 הערכת משקל של העוברית היא 431 גר'. האם זה לא קטן מדי? ראיתי באיזה אתר שזה אחוזון 3 ואני נורא לחוצה.

אכן הערכת משקל באחוזון קטן. גשי לרופא שלך/מרפאת הריןו בסיכון. צריך לוודא גיל הריון עפי בדיקות קודמות. לבחון את הפרמטרים של הערכת המשקל ולהמשיך בהתאם. בהצלחה!

29/11/2017 | 09:38 | מאת: נני

דוקטור, נלחצתי.... יש לי תור לרופא בעוד שבועיים ואני לא משיגה תור אחר. תוכלי לעזור לי אם זה אפשרי? אשמח אם תוכלי להסתכל על הנתונים האלו: (סקירת מערכות שבוע 22 + 1 ) BPD קוטר דו- קודקודי: 53 מ"מ . מתאים לשבוע 22(1) HC היקף ראש: 202 מ"מ . מתאים לשבוע 22(1) AC היקף בטן: 161 מ"מ . מתאים לשבוע 21(1) FL אורך עצם הירך: 37 מ"מ . מתאים לשבוע 22(0) גיל הריון ממוצע לפי (US : 22(0 למיעוט הבנתי, נראה שכל המדדים תואמים לגיל ההריון מלבד היקף הבטן- שקטן בשבוע. חוץ מזה כל הדברים שנבדקו בסקירה היו בסדר גמור לדברי הרופא הבודק. הוא גם לא אמר לי מילה שהגודל קטן. יש ממה לדאוג?

זה באמת נשמע מצוין אז איך יצא אחוזון 3?? אם אלו הפרמטרים נשמע שזה תקין לגמרי. היקף הבטן מצריך בדיקה עוד 4 שבועות לא מעבר לזה בשלב זה. מצטערת שנלחצת, אכן אין סיבה.

30/11/2017 | 07:22 | מאת: נני

יופי אני רק אביא את זה לרופא בביקור הבא תודה רבה

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה