זירוז לידה ותסחיף מי שפיר

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

24/11/2017 | 13:44 | מאת: דנה

הי. רציתי לדעת האם זירוז לידה בשיטת סטריפינג או בשיטת פקיעת מי שפיר יעולה לגרום לתסחיף מי שפיר? קראתי מספר מקרים שזה קרה. האם 2 סוגי הזירוז יכולים לגרום לכך או שסטריפינג לא?

הי דנה סטריפינג אינו מעלה שכיחות תסחיף לגבי זרוז - צריך לזכור ששיעור תסחיף מי שפיר הוא נדיר מאוד לעומת שיעור הזירוזים שהינו גובה מאוד. הקשר בינהם קלוש והקרומים נפקעים בכל לידה... זה לא צריך להוות חשש אם את צריכה זרוז....

13/12/2022 | 21:49 | מאת: עדי אלחרר

אין שאלה. רק להוסיף שלי עשו סטריפינג ופקיעה והיה לי תסחיף שניה אחריי. יצאתי בנס גדול. בהחלט יש קשר בין הדברים. זירוזים מיותרים ומסוכנים!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה