שליית פתח לאחר ניתוח סרקלאז׳

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

08/11/2017 | 13:53 | מאת: טל84

שלום, אני בשבוע 22 פלוס 4, לאחר ביצוע ניתוח סרקלאז בשבוע 13 בעקבות צוואר רחם קצר ומאז המשך היריון תקין עד כה. לפני 5 ימים החל דימום קל, לאחר בדיקה ואשפוז של 3 ימים בבית חולים במנוחה מלאה התברר שהשלייה עברה לשליית פתח וכן נוצרה המטומה קטנה מהיפרדות של חלק קטן בשלייה מה שיצר את הדימום. בנוסף צוואר הרחם שלי הוא 18 ממ כבר כמה שבועות ללא צירים/ פתיחה. הרופא שחרר אותי מבית החולים עם כדורי פרוגסטרון ומנוחה מוחלטת במיטה ( חוץ משירותים ומקלחת). הרם יש משהו נוסף שניתן לעשות? יש לציין שאנו חיים בחול ואשמח לדעת מה הגישה בארץ למקרים כאלה. תודה רבה

הי, שליית פתח עם היפרדות מהווה סיכון ללידה מוקדמת/הפלה מאוחרת. כל עוד אין אירועי דמם חוזרים הסיכון הולך ופוחת. ערכה של המנוחה א הוכח כמסייע להארכת משך ההריון אך כולנו ממשיכים וממליצים על מנוחה - כי זה מקל סוביקטיבית. ממש אין הכרח למנוחה מוחלטת - יש עבודות המצביעות על נזק מהעדר ניידות.לא צריך לרוץ מרתון אבל ממש לא צריך להיות מרותקים למיטה. באשר לפרוסטרון - מאחר ואת עם תפר הערך המוסף של פרוגסטרון מוטל בספק. ישעבודות המצביעות על כך. כאן לרוב לא משלבים את השניים בוודאי לא בעת דימום פעיל. באשר לשליית פתח- לעיתים היא עולה למעלה בשלב כזה ולעיתים לא ואז צריך ללדת בקיסרי. עניין הזמן כאן האו קריטי. תגיעי לשבוע 24 בו העובר מוגדר בר חיות ותעשי הערכה מחודשת באשר למתן הבשלת ריאות וכדו. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה