שאלה נוספת על סכרת הריון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

07/11/2017 | 10:10 | מאת: רחלי

בהריונות קודמים עברתי העמסות סוכר של 100 בגלל עוברים גדולים מאד וריבוי מי שפיר ותמיד התוצאות היו תקינות- בקצה הנמוך של הטווח התקין. בכל זאת הייתי מגיעה ללידות עם משקל גבוה ביותר מ-20 קילו מההתחלתי, ותינוקות במשקלים של יותר מ-4 קילו. חשוב להדגיש, שאת ההריונות התחלתי במשקל תקין לגמרי. האם תיתכן סוכרת שמתפתחת מאוחר- רק בסוף ההריון? כי הרופא שלי מתעקש שאני יעשה העמסת סוכר של 100 בשבוע 22. יכול להיות שככה פשוט יפספסו את הגילוי של הסכרת? אולי כדאי לעשות פעמיים העמסת סוכר (אלוקים ישמור...) ?

הי רחלי בהחלט ייתכנו מצבים שהעמסה בשבוע 22 תהיה תקינה אך הסכרת תתפתח בהמשך ההריון כי ההריון הוא מצב סכרתי במהותו. צריך לבדוק מה זה התוצאות התקינות ועד כמה הן גבוליות . לעיתים כשהתוצאה גבולית ויש עליה ניכרת במשקל עם עוברים גדולים מתייחסים לחומרה, עושים העמסה בשלב מוקדם ומכניסים למשטר דיאטה כבר בשלב מוקדם של ההריון גם אין אבחנה חד משמעית. כדאי להיוועץ במרפאת הריון בסיכון. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה