גורם רזוס - הריון בסיכון

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/10/2017 | 00:14 | מאת: גיל

סוג הדם של בת הזוג שלי הוא רזוס שלילי. בבדיקת coombs indirect (בלי קשר להריון) נמצאו אצלה נוגדנים מסוג Anti-D ברמה של 1:1024 (הבדיקה נערכה מספר פעמים וזו לא טעות). הוסבר שעם רמת נוגדים כזו היא לא תוכל לשאת עובר עם סוג דם רזוס חיובי. האם אכן כך? סוג הדם שלי הוא רזוס חיובי. בבדיקת איפיון מולקולרי לזיגוטיות של רזוס אצלי (האב) נמצא גנוטיפ רזוס הומוזיגוטי +/+. צורפה הסתייגות שלא ניתן לשלול הטרוזיגוט: RHD-CEׂ(2-9ׁ)-D-i2+268A. האם בנתונים אלו יש טעם בהמשך בירור (למשל ביחס להסתייגות שצורפה) או שלמעשה אין דרך בה בת הזוג שלי תוכל להתעבר מתאי זרע שלי מבלי שהעובר יציג פנוטיפ רזוס חיובי שייתקף ע"י הנוגדנים שלה? שאלתי בפורום ייעוץ גנטי ושם הציעו שאפנה למומחה או מומחית להריון בסיכון.

הי גיל נתחיל מהסוף - תצטרכו להגיע לייעוץ מסודר. ניתן בהחלט להרות. צריך לוודא את סוגיית ההטרוזיגוטיות - כי זה מאפשר אופציות נוספות של אבחון. בכל מקרה - האפשרות של "לא ניתן" אינה נכונה. יש פתרונות ויש מעקבים וצריך לדון על כך עם שניכם בהרחבה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה