צלקת קיסרי וגם הנקה... עזרה...

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

30/08/2017 | 00:21 | מאת: מאי

שלום רב, אני אחרי לידה. אני אישה שמנה וגם בגלל ההשמנה וההריון יש לי בטן גדולה עדיין. הבטן משתפלת על הצלקת כך שהצלקת מכוסה בעצם בעור. השאלה שלי... האם זה לא מסוכן לצלקת שבעצם לא נושמת ? שאלה נוספת... אני מתלבטת לגבי הנקה. הבנתי שהנקה עוזרת לרחם להתכווץ ובעצם לבטן לרדת. ואם לא מניקים? האם בהכרח התהליך איטי יותר? האם עדיין מתרחש התהליך של כיווץ הרחם? רב תודות

הי מאי לגבי הצלקת - אם האזור מזיע מקובל לשים עליו בד/פד/גזה/תחבושת בלי הידוק פשוט לספיגת הנוזל המצטבר כדי למנוע פטרת עורית וכו. לגבי הנקה - היא עוזרת לכיווץ הרחם אך הרחם יתכווץ באופן טבעי גם בלעדיה. הניקי עפי רצונך ויכולתך - לא בגלל כיווץ הרחם. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה