מוצרי סויה והקשר לפוריות

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

29/06/2017 | 07:34 | מאת: שילה

אני רוצה להיכנס להריון. קראתי שמוצרי סויה מכילים רמות גבוהות של הורמונים ועלולים להשפיע לרעה על המערכת ההורמונלית, ואני רגילה לאכול כמות גדולה של מוצרי סויה (כל יום). האם זה יכול להשפיע לרעה על הסיכויים להיקלט?

הי שילה בסויה יש אכן פיטואסטרוגנים אך ריכוזם משתנה במזונות השונים. אם מחזור הווסת שלך סדיר (והוא לא לרוב לא יושפע מצריכת סויה) לא אמורה להיות בעיה על קליטת ההריון. השאלה העיקרית בנוגע למוצרי סויה קשורה דווקא לספירות הזרע ההולכות ויורדות אבל גם שם אין תמימות דעים באשר למגבלות צריכה. שיהיו בשורות טובות!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה