חיידק סטפילוקוקוס אאוראוס

דיון מתוך פורום  הריון ולידה - הלל יפה

14/05/2017 | 19:04 | מאת: מיכל

שלום רב, אני כרגע בתחילת שבוע 18. לפני שבוע עשיתי תרבית שתן ויצא החיידק הזה במעל 100000 יחידות. במוקד נשים לא רצו לתת לי אנטיביוטיקה לפני שאעשה תרבית חוזרת כי אמרו שהחיידק כנראה לא נמצא בשתן אלא בעור. עשיתי שוב והתרבית אכן יצאה שלילית. אבל אני עדיין מודאגת שהחיידק הזה נמצא אצלי באזור הנרתיק או בתוכו, והבנתי שזה חיידק שיכול להיות גם אלים מאוד. האם אני צריכה בכל זאת לקחת אנטיביוטיקה למקרה שהוא בנרתיק? (אצליח להגיע לרופאת נשים רק בעוד יומיים ועד אז אני מודאגת...) תודה רבה.

הי מיכל לרוב חיידק כזה הוא אכן אלים ולא סביר שנראה אותו בתרבית של אישה ללא סימפטומים שבאה מהבית. לרוב אכן חוזרים על התרבית ואם היא חיובית מטפלים. אצלך יצאה שלילית ומחזקת את המחשבה שהתרבית הראשונית אינה נכונה. בהצלחה!

מנהלי פורום הריון ולידה - הלל יפה