שאלת הגדלה

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

26/04/2007 | 20:51 | מאת: tom

שלום , אני רופא אך אינני אורולוג... האם שכיח שהסימפטומים הראשונים או הפרזנטציה הראשונה של סרטן ערמונית יהיו סימפטומיים חסימתיים או איריטטיביים או שבד''כ ברגע שיש כבר קליניקה , הקרצינומה כבר בשלב מתקדם? האם יש טעם לשלוח לכל חולה בגיל המתאים שמתחיל עם קליניקה של BPH בדיקת ה-PSA , כלומר האם יש בכלל קשר בין BPH לסיכון יתר לסרטן ערמונית ? תודה רבה

28/04/2007 | 22:43 | מאת: יעקב

לתום שלום. מחקרים אחרונים מראים כי למעלה מ- 80% מהגברים יחלו בסרטן הערמונית אם יגיעו לגיל שמונים. הסימפטומים של הגדלה שפירה של הערמונית ( חסימה בזרימת השתן) מופיעים אצל מרבית הגברים כבר בגיל 55 .בהתחלה מרבית הגברים מתעלמים מהשינוי בזרימת השתן עד שהחיים הופכים בלתי נסבלים. בעיקר הקימה מספר פעמים בלילה להשתין. כיום מומלץ לגברים לעשות בדיקת PSA החל מגיל 50 ובדיקה ידנית של הערמונית ע"י אורולוג פעם בשנה. מצורפים קישורים למאמרים על הנושא. בהצלחה. יעקב. http://www.doctors.co.il/m/Doctors/a/Article/xID/3513/xCT/232 http://health.nana.co.il/Includes/Content.asp?ContentInstanceID=9344&Service=Articles&ValueSection=5&TypeID=2 http://www.tevalife.com/article.asp?id=2684

29/04/2007 | 19:41 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

tom שלום אני מברך אותך עם הצטרפותך לפורום שלנו. סרטן הערמונית יכול לפעמים להופיע עם סימני חסימה כמו ה-BPH , אבל לא בהכרח. ברוב המקרים הוא מתגלה עקב עליה ב- PSA או עקב גוש קשה בבדיקה רקטלית. לצערי הרב יותר ויותר אנו מגלים מקרים של סרטן הערמונית בגיל צעיר ( 45 ) . המטרה שלנו כיום לגלות את המחלה בשלבים במוקדמים שלה ובגיל הצעיר ביותר. אני אישית נוהג לשלול דם ל- PSA בכל חולה מעל גיל 50 , או בגיל נמוך יותר אם יש היסטוריה משפחתית של סרטן הערמונית או סרטן השד. ודאי וודאי הייתי שולח את הבדיקות בחולה סימפטומטי . לא כל כך ברור הקשר בין סרטן הערמונית ל- BPH ???, אבל כיום מדברים הרבה על נושא הדלקת שהופכת עם הזמן לסרטן וברור שהרגלי אכילה לא טובים הם אחד הגורמים הבולטים להתפתחות המחלה. ד"ר אריאלי

מנהל פורום סרטן הערמונית