ליקופן

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

19/04/2007 | 23:52 | מאת: אסתר

לד"ר אריאלי שלום רב, הבנתי שלליקופן יש סגולות נגד סרטן הערמונית. האם נערך אי פעם מחקר בקרב יוצאי עירק , עדה הידועה באכילה רבה של תבשילי עגבניות. האם יש אצלם פחות מקרים ?

21/04/2007 | 22:56 | מאת: דר' גבריאל בן סימון - נטורופט מוסמך

בס"ד שלום אסתר ליקופן שייך למשפחת הקרוטנואידים. לליקופן הוקדשה תשומת לב רבה מאחר שממצאי מחקרים העלו שחומר זה מגן מפני התפתחות של סרטן בלוטת הערמונית וסוגים אחרים של סרטן.במחקרים אחרים נמצא שליקופן מחזק את תפקוד המערכת החיסונית ומגן מפני התפתחות של מחלות לב.עגבניות , אבטיח ואשכולית ורודה הם מקור טוב לליקופן. אבל ליקופן לבד לא יכול לפתור את הבעיה של סרטן הערמונית. צריך להתאים לכול חולה בהתאמה אישית עוד מספר תוספי מזון נוגדי סרטן כדי להתגבר על הבעיה הזו. תוכלי לקבוע איתי פגישה במרפאה של דר' אריאלי הטלפונים שם: 8660683 - 08 , 8660672 - 08 בברכה דר' גבריאל בן סימון נטורופט מוסמך

22/04/2007 | 14:04 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לד"ר בן סימון שלום אני מאמין גדול בשילוב בין " רפואה קונבנציונלית" ורפואה משלימה על כל גווניה. לגבי סרטן הערמונית חשוב ביותר נושא התזונה במניעה וטיפול במחלה. אני מברך אותך עם הצטרפותך לצוות מרפאתנו. רק תיקון קטן : מרפאת מ.מ.ר.מ. היא לא רק מרפאתי. עובדים בה מיטב הרופאים בכל תחומי הרפואה , מנהלי מחלקות ופרופסורים בכל תחומי הרפואה: רפואה פנימית, סוכרת, יל"ד, מחלות כבד ושומני הדם, גניקולוגיה ומיילדות , אורתופדיה של ע"ש, גסטרו , פלסטיקה ואסטטיקה, אורולוגיה , ועוד תחומים רבים. אנחנו מקושרים עם עוד 30 רופאים מבאר- שבע ועד חיפה : אונקולוגיה, כירוגיה ילדים , כירורגיה כף יד, אורתופדיה כתפיים וברכיים וכף רגל, פסיכיאטריה, ועוד תחומים רבים אחרים.ניתן כיום להגיע דרכנו למיטב הרופאים . אני מאד שמח לשלב את ההתמחות שלך בכל מכלול הנושאים של המרפאה.שיהיה לנו בהצלחה. מתנדבי העמותה נעזרים בשירותי הקליניקה כדי לכוון את הפונים אלינו במציאת יועצים בכל הקשור לסרטן הערמונית.ניתן להתקשר 08-8660672 או 08-8660683 או להשאיר הודעות בתא קולי . ד"ר אריאלי ד"ר אריאלי

26/06/2009 | 13:52 | מאת: משה

דר' בן סימון שלום, בנושא זה קראתי כי עדיף לאכול עגבניות מבושלות שאז הליקופן הוא בתצורה הנספגת טוב יותר בגוף. שאלתי, האם אכילת שימורי עגבניות (שכבר בושלו, וכך גם רסק עגבניות) מתאים לאמור או שהכוונה היא לבשל עגבניות טריות ואז לאכלן. תודה

20/08/2009 | 00:29 | מאת: משה

דר' בן סימון שלום, בנושא זה קראתי כי עדיף לאכול עגבניות מבושלות שאז הליקופן הוא בתצורה הנספגת טוב יותר בגוף. שאלתי, האם אכילת שימורי עגבניות (שכבר בושלו, וכך גם רסק עגבניות) מתאים לאמור או שהכוונה היא לבשל עגבניות טריות ואז לאכלן. תודה

22/04/2007 | 13:45 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאסתר שלום לליקופן יש חשיבות רבה גם במניעת סרטן הערמונית וגם בטיפול משלים בחולים שכבר סובלים מסרטן הערמונית.אבל ( ראי תשובתו של ד"ר בן סימון) שילוב הליקופן עם דברים רבים נוספים הוא הטוב ביותר. רוב המחקרים נעשו בחו"ל כך שאין לי תשובה לגבי עדות. אני עצמי עומד להתחיל מחקר בנושא תזונה בארץ ואחד הדברים שאבדוק היא ההתפלגות לפי עדות. ד"ר אריאלי

מנהל פורום סרטן הערמונית