רמת PSA וקיום יחסי מין
דיון מתוך פורום סרטן הערמונית
שמעתי שיחסי מין עלולים להגביר את רמת ה PSA ולכן מומלץ להמנע מיחסים לפני הבדיקה. מה זה אומר? שיחסי מין , לפחות תאורטית, יש בהם פוטנציאל להופעת סרטן הערמונית או לחזרתו של סרטן הערמונית. כי גידול ב PSA זו יכולה להיות אינדיקציה לנוכחות או חזרת סרטן הערמונית. .....אז מה להפסיק עם היחסים? מבקש התיחסות ד"ר אריאלי. בתודה.
לשמעון שלום. פעילות מינית ב48 השעות שלפני הבדיקה עשוייה להעלות את ערכי הPSA אבל לא באופן משמעותי. המצב חוזר לערך האמיתי בתוך 48 שעות . לכן מומלץ שלא לעשות פעילות מינית ביומיים שלפני הבדיקה. לאחר הבדיקה אפשר ורצוי כמה שמתחשק. מצורף קישור לדף הסבר על בדיקת PSA ראה גם "מידע" אריכות ימים בבריאות והנאה. יעקב. http://www.infomed.co.il/medTest1.asp?tID=98
PSA מושפע לא רק מסרטן בערמונית . פעילות של הערמונית משפיעה על רמת ה-PSA כמו דלקת או אפילו שפשוף של הערמונית מעלים את רמת ה-PSA
נכון שקיום יחסים עלול להגביר את רמת ה PSA ולכן לא מומלץ לקיים יחסים ערב לפני הבדיקה. אך אין להבין מזה שיחסי מין מגדילים סיכוי לסרטן. ממש לא.
לשמעון שלום כל גירוי של הערמונית כמו בדיקה רקטלית או יחסי מין יכולים להעלות זמנית את ערכי ה-PSA . עצם העליה ב-PSA אינה מסוכנת ולא גורמת בוודאי לסרטן.
אין שום סכנה בקיום יחסי מין בקצב נורמלי , בהתאם לחשק , לא להמנע ולא בהגזמה . כמובן אין גם כל סכנה בבדיקה הרקטלית. ד"ר אריאלי