איזה ניתוח עדיף

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

17/04/2007 | 09:04 | מאת: איה

שלום ד"ר אריאלי, אבי בן 74 סובל מערמונית מאד מוגדלת עם נגיעות קלה. קיבל זריקת הורמונים ראשונה לפני שלושה שבועות ומאז ובעיקר בשבועיים האחרונים הוא חייב לרוץ לההתרוקן כל כמה דקות, כשהדבר מלווה בצריבה חמורה. בדיקות שתן ותרבית חזרו שליליות. סביר להניח שיצטרך לעבור כריתה. רציתי לדעת את היתרונות והחסרונות השונים של שתי שיטות הניתוח - פתוחה וסגורה. לתשובה מהירה מאד אודה, איה.

17/04/2007 | 10:47 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאיה שלום כדאי להיות יותר ספציפיים. מה רמת ה- PSA , מה היה ה- GLEASON בביופסיה, האם עבר בירור נוסף כמו CT או מיפוי עמצות?כמה זמן נמצא בטיפול ? האם הוא מקבל טיפול נוסף כמו אומניק או קסטרל. אם לאו אולי כדאי להתחיל מזה. לרוב בגיל שלו לא מקובל לעשות ניתוח , אלא במקרים מיוחדים . אם כבר עדיף אולי הקרנות בנוסף לטיפול ההורמונלי. בינתיים תבדקי מה ששאלתי ותעני לי בבקשה ביתר דיוק. ד"ר אריאלי

מנהל פורום סרטן הערמונית