perineural invasion

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

22/04/2014 | 21:53 | מאת: רפי

דר' ברגר שלום רב לפני כחודש עברתי ניתוח רדיקאלי להסרת הערמונית בארה"ב בדוח הפטולוגי שלאחר הניתוח כתוב perineural invasion present intraprostatic כמו כן כתוב בדוח: high grade pin גליקסון 6,(3+3) אודה לך באם תוכל להסביר את משמעות הדוח ואת השלכותיו באם קיימות לגבי ההמשך בתודה מראש רפי

שלום רב, המשמעות העיקרית של הדו"ח זה שיש לך מחלה בדרגה נמוכה שזה אומר שהמחלה איננה אגרסיבית. החדירה הפרינאורלית בד"כ מצויינת בדוחות אך אין לכך השלכה מעשית. לכן כעת עליך להכנס למעקב בלבד לבדוק רמת PSA מדי מספר חודשים כשהתקווה הינה שהסמן ירד וישאר על פחות מהערך הנמוך ביותר שהמעבדה יודעת לבדוק בברכה דר ברגר

24/04/2014 | 10:14 | מאת: רפי

מודה על תשובתך המהירה והמרגיעה כמו כן אודה באם תפרט באם השמירה על עיצבי הזיקפה בניתוח איננה מהווה גורם סיכון להתפשטות הסרטן חלילה לנוכח הממצא הפטולוגי הנ"ל (perineural invasion)?

מנהל פורום סרטן הערמונית