mri פענוח

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

01/03/2014 | 11:18 | מאת: מודאגת

אבקש לקבל הסבר לתוצאות mri : ממצאים: 5.4 ס"מ. הנפח כ- 33 סמ"ק. x2.6x4.5 הערמונית בגודל תופס את האונה הימנית של הערמונית T2W תהליך נרחב המדגים סיגנל נמוך בערכי ומשתרע גם לאונה השמאלית. באזורים מסויימים של התהליך מודגמת דיפוזיה 0.6 . התהליך מדגים האדרה חריגה לאחר הזרקת x10-3 של ADC רסטריקטיבית עם ערכי גדוליניום. גבולות הקפסולה מחוקים מימין ומודגמת הסננה לאזור הצרור הנוירו- ווסקולרי. בספק מעורבות גם של בסיס שלפוחיות הזרע מימין. ללא לימפאדנופתיה. בסיכום: תהליך שאתי נרחב התופס את מרבית הערמונית עם מעורבות של הקפסולה והצרור הנוירו- ווסקולרי מימין. מומלץ לחזור על הביופסיה מכוונת לצד ימין.

שלום רב לפי תשובת הMRI נראה שמדובר במחלה שתופסת חלק משמעותי מהערמונית. כדי לקבל התייחסות משמעותית אני צריך אינפורמציה נוספת כולל דוח פתולוגי, רמת PSA, גיל, תוצאות הדמיה ומיפוי וכיו"ב בברכה דר ברגר

01/03/2014 | 16:21 | מאת: מודאגת

תודה על תשובתך! ה psa עומד לצערי על 20 והוא עולה בעקביות בשנתיים האחרונות שתי ביופסיות שנערכו בעבר לא הראו שום ממצא ויצאו תקינות גילו 69 וזו ההדמיה הראשונה שהוא עובר...

הי, מה שעדיין חסר כאן זה בירור סיסטמי קרי מיפוי עצמות וסי טי בטן אגן וחזה. בכל מקרה, נראה לי שבמידה ועוד לא פגשת אונקולוג מומחה בתחום סרטן הערמונית אז כדאי שתקבעי ייעוץ והדרכה מסודרת. בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית