כמה שאלות על אבחנה וטיפול בסרטן הערמונית

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

20/07/2013 | 10:30 | מאת: דוד

1. מיהם המנתחים הפעילים ביותר (high volume surgeons, המנתחים בתדירות הגבוהה ביותר ולאו דווקא הותיקים ביותר) בתחום כריתת ערמונית בישראל, בכל אחת מהשיטות (רובוטית, לפרוסקופית ופתוחה)? 2. מיהם הרדיולוגים המנוסים והמומחים ביותר בפענוח MRI של הערמונית ובפרט בזיהוי נכון של פריצת קופסית/הבחנה בין שלב T2 ל-T3? יש המלצה על רדיולוגים מומחים בחו"ל? 3. מיהם הפתולוגים המנוסים והנחשבים בפענוח שקופיות ביופסיה של הערמונית? האם גם כאן יש המלצה על מומחים בחו"ל? 4. האם לאור תוצאות מחקר "REDUCE" יש מקום להמליץ באופן כללי על נטילת Avodart/Duodart לחולים בשלבים השונים כאמצעי לעיכוב המחלה?

דוד שלום, ברשותך אדלג על 3 השאלות הראשונות. אינני נוהג להמליץ על פרסונות במסגרת הפורום. לגבי המחקר ששאלת, ישנם הרבה סימני שאלה סביב תוצאות המחקר ובעיקר בכל הקשור להופעת מחלה בסיכון גבוה יותר בחלק קטן מהחולים שקיבלו את תרופת המחקר. לכן לא נראה לי כי ניתן להגיע למסקנה חד משמעית בשאלה זו בברכה דר ברגר

מנהל פורום סרטן הערמונית