ניתוח רדיקלי או הקרנות " מאמר חשוב ביותר .

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

09/04/2007 | 19:05 | מאת: חבר בפורום .

ניתוח רדיקלי ניתוח רדיקלי הוא ניתוח שבו מוצאת בלוטת הערמונית מהגוף. זהו כלי שימושי מאד במלחמה בסרטן הערמונית. השימוש בו מוגבל, בדרך כלל, לחולים שהסרטן לא פרץ החוצה מדופן הערמונית והרעיון הוא שלחולים אלה יש סיכוי לריפוי מלא. למרות זאת ניתוח רדיקלי עשוי להיות פתרון טוב גם לחולים שהסרטן כבר פרץ מדופן הערמונית. עבודה שנעשתה בקליניקה מאיו (מרכז מפורסם לחקר וטיפול בסרטן). ד"ר הורסט זינקה מנתח מאז שנות ה-80 חולים שהסרטן פרץ מדופן הערמונית והתפשט לבלוטות הלימפה. הוא מסיר את הערמונית ובפעולה זו הוא מוציא מגוף החולה מיליארדים של תאים סרטניים. מה שנותר הוא רקמה מיקרוסקופית של תאים נגועים בבלוטת הלימפה. לאחר הניתוח החולה עובר לטיפול הורמונאלי. שבע שנים של מעקב, אחרי חולים שעברו ניתוח רדיקלי ללא שום טיפול נוסף, מראות שרק ל-18% מהם עדיין ה-PSA נמוך מ-0.05 (undetectable PSA) ולעומת זאת יותר מ-70% שעברו ניתוח רדיקאלי ולאחריו טיפול הורמונאלי חופשיים מכל סימן של המחלה. מה שיותר מעניין הוא שאף אחד מהחולים הללו המחלה לא חזרה מהשנה החמישית ועד העשירית לאחר הניתוח. זה מעלה את הסברה שניתן להניח שאלו שאצלם המחלה לא התפרצה מחדש במשך אותה תקופה נחשבים לכלאו שהבריאו מהמחלה. הקרנות הקרנות, כמו ניתח רדיקלי, יכולות להביא לאותן תוצאות. זהו כלי יעיל לאלו שרוצים להיפטר מכל התאים הסרטניים בערמונית. גם במקרים שבהן הסרטן פרץ מדופן הערמונית, עדיין טיפול כזה עשוי להיות מועיל. אפשר להקרין את הערמונית ולאחר מכן לעבור לטיפול הורמונאלי ע"מ לפגוע בתאי הסרטן שמחוץ לערמונית. ישנם הרבה עדויות במחקרים קליניים שמראים שבמידה והחולה עבר טיפולי הקרנות לערמונית ואח"כ טופל בטיפול הורמונאלי במשך כשנתיים מחלתו דוכאה ואפשר לומר שחייו ניצלו. כמה הערות כלליות ראינו שישנן מספר גישות לטיפול בחולים שזה עתה אובחנו. ברצוני לומר לחולים לא לסמוך יתר על המידה בסוג טיפול יחיד. אין לשים את כל הביצים בסל אחד. מומלץ להשתמש בכמה כלים כדי להחזיק את המחלה תחת בקרה ולא לתת לה להתפרץ ובו זמנית גם לדאוג לטיפול בשאר המחלות שאתה סובל מהן. מסתבר שבארצות שבהן נעשית בדיקות PSA שיטתיות לאוכלוסיית הגברים לא רואים יותר מקרים של סרטן גרורתי לעצמות. המקרים הקשים ביותר שמאובחנים הם כאלו עם גרורות בבלוטות הלימפה. באוכלוסיות אלה 80 עד 90 אחוז מחולים אלה יהיו ברמיסה (הפוגה במחלה) 10 שנים לאחר האבחון.

09/04/2007 | 20:00 | מאת: חבר בפורום .

09/04/2007 | 20:16 | מאת: חבר בפורום

למותר לציין שלקחתי את תמצית החומר ששלח יעקב חברנו שמעמיק בידע ותרומה לאתר .

10/04/2007 | 00:15 | מאת: אל תשכח כי...

10/04/2007 | 20:58 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לחבר בפורום שלום חומר טוב מאד.תודה . שתי הערות : 1.לא הוכח שניתוח רדיקלי טוב יותר מהקרנות ולהיפך. בחולים עם מחלות קשות שמסתכנים בהרדמה כללית עדיף לשקול הקרנות. התוצאות דומות , ללא סיכונים מיותרים. 2. אם בבדיקות לפני הניתוח נראה גידול מתפשט מקומית או לקישריות לימפה עדיף מראש לתכנן לטיפול משולב הורמונלי + הקרנות. לעומת זאת אם בבירור הראשוני לא היה חשד להתפשטות ובניתוח נמצאה התפשטות עדיף להמשיך ( אם אפשר טכנית) בניתוח ורק בשלב השני להוסיף טיפול הורמונלי והקרנות. ד"ר אריאלי

מנהל פורום סרטן הערמונית