סיכויי החלמה סטיסטיים

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

07/04/2007 | 14:19 | מאת: אסתר

בעלי בן 55 , היה לו psa -34 , גליסון 8 , עבר 37 הקרנות לאגן , ערמונית כיסי הזרע ובלוטות הלימפה בעצמה הגבוהה ביותר, מיפוי עצמות צילום חזה וסיטי בטן ב.מ.פ. מקבל קאסודקס וזריקות זולדקס. מהם הסיכויים הסטטיסטיים להחלמה במצב זה ? שאלה נוספת: חמישה ימים לאחר שסיים את ההקרנות עבר ארוע מוחי קל, (לפני 10 שנים עבר ארוע גדול ממנו החלים לחלוטין ) האם מוכרת לך תופעה של ארועים הקשורים לסרטן הערמונית ? בתודה מראש ובברכת חג שמח.

07/04/2007 | 20:05 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לאסתר שבוע טוב ומועדים לשמחה. נתחיל מהסוף : לא תקלתי בקשר בין סרטן הערמונית וארוע מוחי. אבל ההיפך נכון : מצבו הכללי של חולה סרטן הערמונית ( מחלת לב, יל"ד , סוכרת, השמנת , שומני הדם וכו') לפעמים קובעים מה יהיה גורלו , יותר מהמחלה הסרטנית עצמה. מס' שאלות : כמה זמן עבר מגילוי המחלה ועד היום ? האם הצילומים ( CT בטן , מיפוי עצמות וצ. חזה) היו לפני תחילת הטיפול? מה רמת ה- PSA כיום. אני אישית שונא סטטיסטיקות, למרות שקיימות טבלאות שניתן ל"נבא"דרכן מה יהיה. בדיקות העזר שלנו לא לגמרי מדוייקות, והתגובה לטיפול של כל אחד כל כך אינדיבידואלית שלפעמים הסטיסטיקה לא אומרת כלום. בתור כלי מחקרי זה יכול להיות נהדר, אבל בשבילי כל אדם כשלעצמו הוא 100% , אם כך מה משמעות הסטטיסטיקה לגבי האדם הבודד?? למעשה הדרך היחידה כיום לעקוב אחרי התגובה לטיפול הוא ה-PSA , לכן שאלתי אותך מה ה-PSA כיום ומשך המחלה. חשוב גם קצב ההשתנות של ה- PSA , אם למשל יש הכפלה מהירה בערך שלו או ההכפלה מתרחשת תוך חודשים רבים המשמעות היא שונה. תני קצת יותר מידע על השינויים ב-PSA זה מאד חשוב. ד"ר אריאלי

07/04/2007 | 21:22 | מאת: אסתר

המחלה התגלתה לפני חצי שנה , כל הצילומים נעשו סמוך להתחלת ההקרנות ולאחר כחודשיים של טיפול הורמונלי, כעבור שלושה חודשים בעקבות הטיפול ההורמונלי ירד הpsa ל-0.36 . שבועיים לאחר סיום ההקרנות נעשתה שוב בדיקה אבל עדיין אין תשובה. כרגע נראה שהוא הולך ומתחזק , גם תכיפות ההשתנה פחתה.

מנהל פורום סרטן הערמונית