ב-15 שנים אחרונות - psa=25

דיון מתוך פורום  סרטן הערמונית

03/04/2019 | 18:45 | מאת: שי

שלום דוקטור בן 72.בגיל 50 נמצאה הגדלה של העמונית עם PSA=9.עד גיל 57 עברתי 5 ביופסיות ללא ממצאים,טופלתי בסוגים שונים של אנטיביוטיקה ע'מ לשלול דלקת.ה-PSA הגיע בהדרגה ל- 25, ומאז (15 שנה) נשאר יציב. לפני 10 שנים נמצא בבדיקת שתן בהדסה 18=PCA3 ערך המצביע על סכוי נמוך לממאירות. פרט לבדיקת PSA פעם בשנה לא עשיתי כלום הרבה שנים. האם לדעתך רצוי לעשות עוד משהו..? איני חש בשום תופעות פרט לזרימת שתן איטית לאחר התאפקות ממושכת.

נראה לי שהבעיה שלך היא בעיקר אורולוגית ולא אונקולוגית. יש להמשיך טיפול ומעקב אצל אורולוג בברכה

מנהל פורום סרטן הערמונית