שאלות בנוגע לביטוח בריאות

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

11/01/2007 | 10:50 | מאת: אורנה

שמי אריאלה בת 54, ברצורני לרכוש פוליסת ביטוח בריאות בנוסף לביטוח המשלים שעשיתי אתמול בקופת החולים כללית מושלם. יש לי כמה שאלות ואשמח לתשובות עליהן שכן אלו שאלות שמציקות לי זמן רב: 1.אני מעשנת בערך קופסה ביום, האם זה יעלה לי את מחיר הביטוח בגלל שאני מעשנת "יחסית כבדה"?- האם אני חייבת לציין שאני מעשנת? אני יכולה להגיד שאני מעשנת בתדירות רחוקה או שלגמרי הפסקתי, איך הם יידעו? (אפילו שכתוב לי בהיסטוריה הרפואית שאני מעשנת-אני יכולה להגיד שהפסקתי או משהו וזה לא עודכן) 2. בהנחה שאני כן אגיד שאני מעשנת קופסה ליום, האם הם יכולים להגיד לי בבוא הזמן אם חילה וחס תתגלה מחלה סרטנית, שהם מתנערים מהמחלה הסרטנית שקרתה בריאות או בגרון או כל מקום אחר, כיוון שאני עישנתי/מעשנת? 3.אם יש לי אבנים בכליות שכרגע לא מציקות לי ממש, האם הם יתנערו מכל בעיה שתתרחש בעתיד בכליות שלי מתוך טענה שזה היה שם קודם? 4. אם היה לי חשד להתקף לב כי הרגשתי לחץ בלב ואישפזו אותי (אישפזו אותי יומיים והשתחררתי אתמול ) ובמשך השנה האחרונה זה קרה מספר פעמים שהיו לי לחצים בחזה וניגשתי לבדיקות דחופות עקב חשש להתקף לב -ועשו לי בדיקות ולא מצאו שום דבר חריג ושחררו אותי הביתה - האם עכשיו אם חילה יהיה משהו בלב - האם הביטוח יתנער מזה? 5. אם יש לי סיליקון בחזה האם בגלל זה לא אבוטח עקב חשש לסרטן שד? 6. האם בגלל שיש לי ביטוח כללית מושם אני צריכה לעשות ביטוח שהוא "משלים את המושלם" ולא ביטוח בריאות מלא כדי לחסוך את הכפל הביטוחי שיעלה לי כסף ? אודה מאוד מאוד על תשובות שכן אני חרדה מאוד ומעוניינת לעשות ביטוח בהקדם ולא רוצה לטעות לגביי האינפורמציה וגם לא מעוניינת לומר דבר שהוא לא אמיתי- אך הייתי רוצה לדעת את ההשלכות של זה תודה רבה, אורנה

12/01/2007 | 17:31 | מאת: יריב אבני

אורנה שלום. 1.עלות הביטוח הרפואי ( ניתוחים, השתלות ותרופות ) בד"כ אינו מייקרת את מחיר הביטוח למעשנים כמות "נורמלית"....... במידה ואת מעשנת מעל קופסא ביום, ישנן חברות ביטוח אשר יבקשו תוספות של 25% עד 75% על המחיר הרגיל. חובה עלייך להצהחר אמת בכל נושא, כולל עישון!!!!! עישון ניתן לזיהוי בבידקת שתן עד חמש שנים מיום הפסקת העישון. אל תנסי להעלים מידע, זה עלול להתנקם בך ביום התביעה! 2. לא!! כל עוד הצהרת אמת, הסיכון עובר לחברת הביטוח והם אינם יכולים לטעון טענה שכזו. 3. כן. בעיה רפואית קיימת, לא תכוסה בעתיד. הם לא יבצעו החרגה ( אי כיסוי) של בעיות בכליות אלא החרגה רק לנושא אבנים בכליות ובדרכי השתן. 4. יש להגיש את כל המסמכים הרפואיים הקיימים, חברת הביטוח תבחן אותם ואז תחליט האם היא מעוניינת לבטח אותך ובאילו תנאים. כרגע, היות ויש בעיה חוזרת, נראה לי שכרגע לא יסכימו לבטח עד לקבלת מסמך רפואי עדכני השולל את הבעיה ממנה חוששים. 5. לא. בהנחה שהסיליקון הושתל למטרות אסטתיות בלבד, לא אמור להיות קשר או בעיה בקשר לכך. 6.ניתן לערוך ביטוח "משלים למושלם". ישנם כאלו הטוענים כי זה מוצר טוב אשר בא למנוע כפילויות, אני אישית לא אוהב מוצר זה, היות והוא גורם לכך שביום שבו אדם צריך כיסוי ביטוחי/ ניתוחי / רפואי הוא נתקל בבירוקרטיות של קופ"ח ורק לאחריהן הוא יכול לפנות להשלמת הכיסוי מחברת הביטוח. אני טוען, שמי שביכולתו לממן ביטוח פרטי מלא ורגיל, ימנע מעצמו טרטורים וכאב ראש ביום הדין. בברכה, יריב

13/01/2007 | 21:06 | מאת: אורנה

תודה יריב, הבנתי שעלות ביטוח בריאות לאדם בריא היא קצת מעל 100 שקלים לחודש (ככה לפחות אמרו לי זוג חברים לעבודה). אם אבחר לעשות את המשלים לביטוח משלים, מה המשמעות של ההפרש הכספי, חצי מחיר? יותר? פחות? שוב תודה רבה על התייחסותך , אורנה

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל