מעוניין להצטרף לביטוח בריאות פרטי

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

07/04/2005 | 02:07 | מאת: יוסי

לאחרונה, בעקבות שתיה חריפה, הופיע כאב בטן ימנית, נשלחתי לבדיקות דם מקיפות, לצילום חזה, לאולטרא סאונד, ל-CT, לגסטרוסקופיה (שבמהלכה נלקחה ביופסיה מהתריסריון) ולקולונסקופיה. מה שיצא מכל הבדיקות הללו הוא שהכל תקין, למעט, 1. חשד לצליאק בביופסיה מהתריסריון 2. אבן זעירה בגביע תחתון של הכליה הימנית. לגבי הצליאק, נשלחתי לבדיקות דם סרולוגיות של צליאק, והם דווקא יצאו שליליות. ולכן, אצטרך לעבור עוד 2 ביופסיות, ללא גלוטן (שאסור לצליאקים), ולאחר תקופה של ללא גלוטן, לעשות תקופת חשיפה לגלוטן, ולפי זה, לאבחן סופית האם יש לי את הבעיה או לא. ולגבי האבן בכליה, הייתי אצל האורולוג שקבע במפורש שזו אבן זעירה שלא מצריכה טיפול, והיא תתנקז מאליה בשתיה מרובה. לאחרונה קראתי המון בעיתונים ובעיקר באינטרנט על נושא הביטוחים הפרטיים והחסרונות שיש ב'ביטוח' הסטנדרתי שיש בקופות החולים, ואני רוצה לבדוק את האפשרות לביטוח בריאות פרטי שיכסה הכל כיסוי מלא, ניתוחים בארץ ובחו"ל לפי בחירת המבוטח, וכן חו"ח השתלות שיבוצעו בארץ או בחו"ל ע"י כל רופא שייבחר ע"י המטופל ובכל מקום בעולם, ואם יש עוד דברים חשובים אז אולי גם אותם. רציתי לדעת, אני בן 26, ושאלותיי הם, מהם אפשרויות הביטוח מהסוג הזה הקיימות בשוק הזה? איזה חברות ביטוח מומלצות מבחינת מחיר ואף יותר חשוב מבחינת אמינות כי יש סטיגמה רוווחת מאד שחברות הביטוח כאשר הם נתבעות יודעות לברוח מאחריות תוך ניצול של סעיפים שונים? מה טווח מחירי העלות לביטוח לשנה\חודש שלדעתכם וע"פ נסיונכם, אקבל כהצעת מחיר כמבוטח אישי, ומה טווח המחירים שנקבל במידה ונבחר להצטרף כל המשפחה (6 נפשות)? ומה המשמעות של המצב הרפואי שלי כיום, כפי שפירטתי לעיל, לגבי הכניסה לביטוח ולגבי הכיסוי בעתיד חו"ח? תודה רבה לכם :)

08/04/2005 | 04:32 | מאת: יריב אבני

יוסי שלום. 1. ישנו מגוון רחב של ביטוחים, לכל חברת ביטוח יש מספר מוצרים. יש מוצרים רחבים המכסים את כל הניתוחים הרפואיים , מוצרים דלים- המכסים מספר מצומצם של ניתוחים, יש עם השתתפות עצמית ובלי ועוד ועוד. 2. חברות הביטוח המובילות בתחום הן פניקס, מגדל, כלל ,הראל גם מנורה טובה. 3. אין עניין של התנערות מאחריות חברת הביטוח. אם יש לך סוכן מקצועי אשר הבהיר לך כיצד התוכנית פועלת ומהן זכויותיך. אין כל סיבה לבעיה. 4. עלות פוליסה רחבה לבחור בין 26 נעה בין 60 ל 80 ש"ח. עלות משפחתית תלויה בגיל המבוטחים.לדוגמא זוג בני 42 עם ארבעה ילדים ( 6 נפשות) תנוע בין 175 ל 250 ש"ח בממוצע- תלוי בסוג הכיסוי וחברת הביטוח. 5. חברת הביטוח לא מכסה בעיות רפואיות קיימות. לכן סביר להניח כי תוחרג ( לא יהיה כיסוי ביטוחי עבור בעיה זו) לך בעית אבנים בכליות , אולי אף דרכי שתן, הכל תלוי במסמכים הרפואיים אותם תצרף להצעת הביטוח. לעניין הצליאק, אמנם אינני רופא, אך למיטב הבנתי צליאק לא מתקשר לניתוחים השתלות ותרופות ולכן אינני רואה קשר לבעייתיות בכיסוי הביטוחי, אך שוב, אינני רופא והכל תלוי בתשובת חברת הביטוח. תוכל לפנות אליי ישירות לצורך קבלת הצעה. בהצלחה יריב

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל