האם יש לדווח לחברת הביטוח ?

דיון מתוך פורום  ביטוח נסיעות לחו"ל

12/04/2018 | 12:01 | מאת: שוש

בעלי עבר ארוע מוחי (מפרצת) לפני כשנתיים וחצי והחלים לגמרי. מאז הוא נמצא במעקב של פעם בשנה MRI, שיוצא תקין וללא שינוי. הוא לוקח תרופות ללחץ דם וכולסטרול. האם צריך לדווח על הארוע שהיה לפני כשנתיים וחצי?

שלום שוש , נשאלתי על שאלת הדיווח מספר פעמים בעבר והתשובה תהיה זהה גם הפעם - התשובה היא כן. יש לדווח על כל אירוע רפואי מהותי, גם אם אינו מתיישב בדיוק עם השאלה שנשאלת על ידי חברת הביטוח. יש לזכור שכללי "חובת הגילוי" חלים על כל מי שעונה על שאלון רפואי וניתן לומר שזו "בעיה " של חברת הביטוח שלא שאלה את השאלה הנכונה, אולם לצדד כללים אלו יש גם את כללי "חובת הגילוי היזום" שאומרים - גם אם לא נשאלת ומדובר בעניין מהותי , יש לציין אותו. ניתן להיכנס לפרשנות של מה הוא עניין מהותי וכו', אבל זה מיותר לטעמי. פשוט להצהיר ולתת לחתמי חברת הביטוח לקבל החלטה על בסיס מידע מלא. לא תמצא חן בעינייך החלטתם, תוכלי לערער או לבחון בחברה אחרת , ובלבד שכאשר תצאו לחו"ל, יהיה בידיכם הכיסוי המתאים. בברכה רן

מנהל פורום ביטוח נסיעות לחו"ל