בעל מקצוע מתאים להכנת מדרסים

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

25/05/2016 | 12:36 | מאת: פציינט

שלום רב, אני יודע ששוק המדרסים פרוץ ואם בוחרים אורתוטיסט מוסמך חשוב לבדוק שעבר קורס הנעלה רפואית במכון לואיס/אוניברסיטת ת"א. השאלה מי הוא בעל המקצוע המתאים ובעל הידע והמומחיות הגדולה ביותר לצורך התאמה ובניית מדרסים? אורתוטיסט/פודיאטר/כירופדיסט/פודולוג? כשהתייעצתי עם פודיאטר הוא אמר לי " אנשי המקצוע המומחים לנושא מדרסים הינם פודיאטרים/פודולוגים'כירופודיסטים. זאת ההכשרה המקצועית שלהם. נקודה (להבדיל מאורטוטיסט שהינו סנדלר 0 בונה נעליים) (ובצער רב אין פיקוח בארץ על נושא מדרסים בכלל) הצעה מעשית זה לפנות לאיש מקצוע ולהוועץ בו על מנת שיאבחן ויתן לכם את הפתרון הנכון יותר - אם על ידי יצור המדרס או הפניה לאדם הנכון שיכול לתת את המענה הנדרש לפי מרשם מאותו פודיאטור או פודלוג או כירופודיסט". אני הבנתי שהלימודים שלהם זה 3/4 שנים אקדמיות וידע רב בכל הקשור לכף רגל וגפיים תחתונות (לא רק יבלות וציפורניים) והתאמה ובניית מדרסים. בהן נלמדים מקצועות כגון פיזיולוגיה, ביוכימיה, מיקרוביולוגיה, פטלוגיה, אנטומיה, פאמרולוגיה ועוד. מה דעתך? אני הלכתי ממדרסן למדרסן מוסמך (תעודות) ושילמתי כסף רב ללא הקלה משמעותית ורק לאחרונה שמעתי על פודיאטר/כירופדיסט. בגדול יש לי: קיצור קל של גיד אכילס,כפות רגליים שטוחות עם פרונאציה ניכרת ועקבים בואלגוס,בליטה גרמית עם לחץ של הנאביקולאר כלפי הרצפה ודלדול של כריות השומן בעקב ורגישות ע"פ הקלקנאוס התחתון.(כאב ועומס בעקב בעת עמידה סטטית שמופיע כבר לאחר דקה/שתיים). אם הבנתי נכון הכי רצוי גבס/כפפה פולימרית בשכיבה ובדיקת פילוג לחצים בעמידה ומעבדת הליכון? או מכשיר cnc (חושש מגימיק יקר ושליחה למעבדות בחו"ל בעיקר אם נדרס תיקונים), למרות שיש כאלה שייבאו את המכונה כבר לארץ. תודה רבה.

אני חושב שסיכמת הכל בשאלתך ולהלן התשובות: 1.בעל הסמכות לדיאגנוזה מקצועית לפי משרד הבריאות זה -אורתופדים/פודיאטורים/פודולוגים . אורתופדים לא בונים מדרסים וגם מרבית הפודיאטרים/פודולוגים לא בונים מדרסים. -לבנות מדרס מצריך מיחשוב-חומרים-מכונות ואקום-תנורים ועוד' והם מרוויחים טוב ויפה על פציינט וכמובן שהם מתעסקים בדברים חשובים אחרים כגון-ניתוחים . 2.מכון לואיס בעבר וכיום אוניברסיטת תל אביב תחת ניהולו של פרו' ניסקה מלמדים את תחום ההנעלה הרפואית {אורתוטיסט}. 3.לגבי בעייתך הרפואית-קיצור גיד אכילס קל לא ציינת כתוצאה ממה?האם בעיית מולד? האם מניתןח כי זה חשוב לדעת מה הצורך שהאורתופד מבקש?האם ברצונו לנסות להאריך את האכילס?האם ברצונו לשמרו כך(זה חשוב בהתיחסות בבניית המדרס). לדוגמא-אם רוצים להאריך את האכילס ה FOORFOOT של הרגל צריך להיות עבה יותר ובמידה ולא רוצים להאריך חשוב שיהיה מייצב עקב במדרס. פרונציה זה השלחה של כפות רגליים שטוחות ולכן אתה צריך להתמקד בסוג מדרסים חצי קשיחים עם ציפויים רכים על מנת להחזיר את הריפות השומני של כף הרגל. בדיקת מעבדת הליכה ופיזור לחצים זה דבר שונה-פיזור לחצים מראה איפה נקודות לחץ בזמן סטטי אך הנזק בכפות רגלינות נוצר בעיקר במצב דינמי תנועתי- היום יש את מערכת לונה שעושה את שניהם. שיטות המידה חיבות להילקח ללא נשיאת משקל(ישיבה או שכיבה) . בעידן המיחשוב בין אם זה גבס או כפפה פולימרית -המחשב סורק את שניהם . מוזמן ליעוץ WWW.SPORTOPED.COM ניר באבו 0509705544 - 0722111560 שוב להזכירך מומלץ לבוא עם אבחנה רפואית של אורתופד כף רגל /פודיאטור/פודולוג. אני תמיד נוהג לעבוד לפי הוראות שהם מציניים עלמנת שלפציינט תהיה הקלה מכאביו. אני חייב לציין שמאוד נהנתי לענות על שאלה זאת - כי חבל לי ששוק זה פרוץ.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל