בדיקת מיפוי עצמות

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

09/07/2007 | 18:04 | מאת: א.

א.ג.נ. שלום רב! אני בת 52, בריאה בדר"כ. בחודש האחרון התחלתי לעבוד כמטפלת של חולים סיעודיים, ומאז החלו כאבים במפרק כף יד והירדמות של היד מהמרפק עד הקצה הדיסטלי, לעתים מופיע נימול של מספר אצבעות בלבד. היה מקרה בו התעוררתי בלילה בבהלה כי ידי נרדמה והיתה ממש תחושה של שיתוק, לאחר עיסוי של היד והנעתה- התחושה חזרה. תחושת הנימול הזו קורת רק במנוחה. האורטופד אליו פניתי, לא ראה ממצאים חריגים בצילום הרנטגן, והיפנה אותי לבדיקת EMG ולמיפוי עצמות. אני חוששת מביצועה בדיקת מיפוי העצמות בשל אי הנעימות שכרוכה בה. הייתי רוצה לדעת כמה נחוצה בדיקת מיפוי העצמות במקרה שלי? האם יש בדיקה חלופית שניתן לבצע? אם אין, מה הן תופעות הלוואי של מיפוי עצמות? בתודה מראש על התייחסותך, א.

11/07/2007 | 08:41 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום א. לפי מה שאת מתארת מדובר בתסמונת CTS הווה אומר תסמונת התעלה הקרפלית, כלומר לחץ על העצב המדיאני. לכן, אין צורך בבדיקת מיפוי עצמות, עשי את הבדיקה השנייה שהיא בדיקת EMG.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל