כאבים בגב תחתון, אגן ומפשעה שמאלית

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

14/06/2007 | 10:15 | מאת: נורית

שלום רב. אני בת 30. בדרך-כלל בריאה. מזה כמספר חודשים אני סובלת מכאבי גב תחתון, כאבים באיזור האגן ומפרקי הירך וכן כאבים במפשעה. טופלתי לפני כ-3 חודשים בפיזיותרפיה בשל בורסיטיס במפרקי הירכיים והמצב השתפר, ובהדרגה גם הכאב בגב. חזרתי לפעילות גופנית בהדרגה. בשבוע האחרון אני סובלת שוב מכאבים נוראיים בגב. בצילום רנטגן נמצאה היצרות מרווחים בין L3-L4 ובין S1-L5. המצב השתפר מעט רק אחרי שנטלתי נקסין 500 מ"ג. האם עליי להימנע מפעילות גופנית או מכל דבר אחר? האם עליי לטפל באיזושהיא צורה? האם הכאבים במפשעה יכולים לנבוע מהקרנה מהגב? (אולטראסאונד מפשעה תקין) תודה מראש.

16/06/2007 | 10:38 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום נורית. ברוכה הבאה למועדון סובלי גב תחתון. ראשית, כאבי גב תחתון אכן יכולים להקרין למיפשעות ואפלו לעיתים לבטן הקדמית התחתונה. שנית, מאחר וציינת כי קיימת הצרות של מרווחי החוליות, הייתי ממליץ על בדיקת CT ע"ש מותני וכך נדע מה מצב הדיסקים שלך. לאחר מכן, כאשר תהייה בידך התשובה, את תכתבי לי את סיכום הבדיקה, וכך אוכל לתת לך טיפים לגבי פעילות גופנית ומאמצים. לגבי הבורסיטיס, תמשיכי עם חימום מקומי לאזור, והרבה מסאג'. בהצלחה.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל