מכשיר אליפטיקל וברך לאחר אורתוסקופיה

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

28/03/2007 | 00:18 | מאת: אילנה

רופא יקר לפני כשנתיים עברתי אורתוסקופיה בעיקבות קרע במניסקוס. כמו-כן אובחן אצלי רצועה אחורית קרועה. אני בת 49 במצב כללי טוב. שאלתי האם אתה ממליץ על עבודה עם מכשיר אליפטיקל מבחינת סכנה כלשהי לברכיים? תודה וחג שמח אילנה

29/03/2007 | 20:27 | מאת: ד"ר צבי גורן

שלום אילנה. ובכן מאחר ואת סובלת מאי יציבות קדמית אחורית של הברך, עליך להיזהר. לכן, הייתי ממליץ להשתמש במייצב ברך עם צירים ( כזה הנותן מענה לאי יציבות על רקע של PCL ) בזמן שאת מבצעת פעילות ספורטיבית, ובמשך היום שאת בעבודה או בפעילות רגילה, יתכן, ואני אומר יתכן ויש אולי מקום גם לברכייה אלסטית רגילה. מבחינת מכשיר האליפטיקל, זהו אחד המכשירים האהובים עלי, ולכן אני מעדיף אותו וממליץ לכל אלה הסובלים מבעיות גב תחתון או ברכיים על פני הליכון רגיל או ריצה. לגביך, מאחר ויש לך אי יציבות של הברך, לכן מומלץ לבצע את הפעילות עם מייצב. חג שמח.

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל