ניתוח קרע בלברום ושיקום לאחר מכן

דיון מתוך פורום  מדרסים ובעיות בכף הרגל

09/10/2018 | 22:03 | מאת: רז

שלום רב אחרי בדיקת mri וזמן ממושך של כאבים התברר כי- צד שמאל יש לי קרע בלברום. יש לי קרע בכלוטוס מדיוס. יש לי ציסטה במפרק הירך ויש לי בצד ימין יש לי קרע בגלוטוס מנימוס וקרע בהמסטרינג. הרופא ממוחה מוכר בתחום. המליץ על ניתוח בצד שמאל והזרקות prp 3 זריקות בצד ימין . מספר שאלות מאחר שאני מאמנת כושר ועוסקת בתחום 20 שנה כמאמנת ועוד שנים כספורטאית ובעיקר כי הספורט הריצה והתנועה הם חלק מרכזי ומשמעותי בחיי. 1. האם יש אפשרויות אחרות לטיפול שאינן ניתוח? 2. האם אני מחמירה את המצב אם איני נגשת לניתוח במידי? 3. האם לאחר ניתוח אוכל לחזור לאותה פעילות גופנית כבעבר? ריצות רכיבה אירובי משקלות וכו 4. האם לזריקות שהוצעו לי בצד ימין יש תופעות לוואי או זמן החלמה ? ומה הסכנות? 5. האם לרקוד גם פוגע באיזור הנל? 6. אשמח להסבר על הימים שלאחר הניתוח. מה מרגישים? האם סובלים מכאב? מהגבלה בתנועה? איך מתנהלים עם קביים האם אוכל לצאת מהבית ולעשות משימות יומיומיות יש לי שני ילדים קטנים ואני צריכה להערך ותוך כמה זמן אוכל לחזור לדרוך על הרגל ? ותוך כמה זמן לחזור לפעילות גופנית יותר אינטנסיבית? תודה רבה על הזמן וההתייחסות שלכם בהצלחה רבה

שלום רז! ראשית נתת פה הרבה הגדרות לבעיות אז אציין דבר חשוב -אנו אורתוטיסט כלומר יועץ כף רגל וגב בתחום המכשור. אתיחס למה שאני יכול מקצועית ומה שאיני יכול אכוון למי לפנות. התשובות יהיו ממוספרות לפי שאלותייך. 1-תמיד יש אפשרויות טיפול כגון דיקור כגון פיזיותרפיה ודברים אלטרנטיבים אחרים. 2-לגבי החרמה זאת שאלה שצריך להפנות לרופא מטפל . 3-ראיתי ב 25 שנותי ספורטאים שחזרו מפציעות קשות מאוד כך שאני מניח שתוכלי לחזור כמובן בהדרגה ובפיקוח של רופא מטפל ופיזיותרפיסט . 4-הזריקות שהציעו לך כמובן לפי מה שהרופא המליץ נחשבות לשיטה מאוד מקובלת לטיפול בספורטאים ולגבי תופעות לוואי זה דבר פרטני והרופא המזריק צריך לענות. 5-ריקוד הוא ספורט לכל דבר שאלה שכזאת ממליץ להפנות לפיזיותרפיסט ספורט (ממליץ בחום על גיא תדמור) 6-שאלות מסוג זה ממליץ להפנות לרופא מנתח בכבוד רב WWW.SPORTOPED.COM מה שאני מאוד ממליץ זה לבוא ולעשות לפני הכל מעבדת הליכה ולראות מה מפריע להחלמה תקינה. 03-6565290 072-2111560

מנהל פורום מדרסים ובעיות בכף הרגל