אבץ

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

20/03/2007 | 10:28 | מאת: אורן

שלום אני בן 22 בריא בדרך כלל. רציתי לשאול האם עודף באבץ עודף לא רעיל או משמעותי כתוצאה מלקיחת תוסף תזונה של אבץ 25 מ"ג יכול לגרום לחום של 38 מעלות שנמשך כיממה? תודה

אורן שלום, אבץ הוא מינרל הכרחי לבריאותנו, שכמותו בגוף היא כ 2-3 גרם. הוא אגור בעיקר בשרירים, בעצמות, בכדוריות הדם הלבנות, ברשתית, בעור, בכבד ובבלוטת הערמונית. אבץ הוא מרכיב חשוב ביותר מ 300 אנזימים בגוף שהנם זרזים ביולוגים ההכרחיים לריפוי פצעים, לפוריות, לייצור חלבונים, לחלוקת תאים, לראיה, למערכת החיסון, ולהגנה מפני נזק חמצוני. הצריכה היומית המומלצת היא 12 עד 15 מ"ג ליום במבוגרים וצריכה של פחות מ 50 מ"ג אבץ ליום נחשבת בטוחה. ככלל- רצוי לאכול יותר מאכלים מכילי אבץ מאשר לקחת תוספי אבץ, אם אין חסר אמיתי- שכן עודף אבץ אינו בריא: צריכה של מעל ל 200 מ"ג ביום עשויה להפריע לספיגה של מינרלים אחרים כגון נחושת וברזל ובכך לגרום לאנמיה ולגרום להורדת רמת הכולסטרול הטוב בדם. כמו כן אבץ במינון גבוה יכול לגרום לבחילות והקאות, חום וצמרמורות, הפרעה למערכת החיסון, והפרעה בתפקוד מערכת העצבים. במזון, אבץ נמצא בעיקר בפרות ים (צדפות, שרימפס), בשר, ביצים, קטניות, גרעיני דלעת, נבט חיטה ושמרי בירה. לכן הייתי ממליץ לך ראשית לעשות הפסקה של מספר ימים עם האבץ עד שיעבור לך החום, כדי לחזק את מערכת החיסון מומלץ לקחת את צמח האוניה דה גאטו בטיפות, 20 טיפות 3 פעמים ביום לטיפול, ולמניעה 10 טיפות פעמיים ביום. המשך יום בריא.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה