בליעת כדורים

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

14/03/2007 | 15:55 | מאת: עליזה מזרחי

שלום רב ברצוני לשאול בבקשה לבליעת כדורים מה מומלץ שתיה נס, או קפה או מים בלבד תודה עליזה

שלום עליזה, לבליעת כדורים אני הייתי ממליץ בעיקר על מים מהברז(אם ההיגיינה מאפשרת זאת והמים במצב סביר), או מים מינרליים. ישנן תרופות שלא מומלץ לקחת עם מיץ אשכוליות, כגון: תרופות ללחץ דם, ויאגרה, תרופות להורדת הכולסטרול כמו סימבסטטין ועוד. ניתן לבדוק את רשימת התרופות בקישור הבא: http://www.holisticonline.com/Herbal-Med/_Herbs/grapefruit-interactions-summary-list-of-medications.htm במקרה של חולי אסטמה, רצוי להימנע ממאכלים ומשקאות המכילים קפאין, כגון: קפה, תה, שוקולד, קולה וכדומה. שכן התרופות להרחבת הסימפונות כמו גם הקפאין מעוררים את מערכת העצבים המרכזית. במקרה של אנשים הצורכים תרופות להרגעה יש להמנע משתיית קפה, שכן הקפאין גורם ללחץ, עצבנות ומתח ומפחית את האפקט של תרופות אלו. במקרה של חולים הסובלים מאולקוס ו/או חומציות-יתר של הקיבה, יש להמנע ממוצרים המכילים קפאין, המגבירים את שחרור החומצה בקיבה. אחרי הכל, אני אישית מעדיף לשתות מים מינרליים, הרי הגוף שלנו מכיל את הנוזל המופלא הזה בכ-70% ממשקלו, אז למה לא לנהוג כדרך הטבע... ערב טוב ובריא.

07/07/2007 | 02:51 | מאת: רן

שלום, אני בחור בן 24. אני לא יודע לבלוע כדורים, ובד"כ משתמש בתרופות נוזל יקר בעיקר של ילדים. כל ניסיון לנסות ולבלוע כדור- נכשל. (ע"י לחם, מיץ, גבינה וכו'). מה עלי לעשות על מנת להתגבר על הפוביה הזאת? תודה... רן

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה