דילול דם

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

10/09/2007 | 00:39 | מאת: zeev

קראתי באינטרנט שנרשמו דימומים אצל אנשים מסויימים שנטלו ג'ינקו בילובה ושלא מומלץ ליטול ג'נקו בילובה למי שסבל מדימום כיבי או דימום תוך מוחי, וכמו-כן לא ליטול ג'ינקו בילובה שבועיים לפני טיפול דנטלי או ניתוח. האם או מה מכל זה בגלל דילול הדם שעושה הג'ינקו בילובה? אם כל זה נובע מדילול הדם שעושה הג'ינקו בילובה אזי חומצות שומן מקבוצת אומגה 3 עם כל החשיבות שלהן לגוף, למח ולמצב הרוח, מדללות יותר את הדם או האם זה תלוי בכמות היומית? אם אני כל יום נוטל ג'ינקו בילובה ומקבל כל יום כמות נאותה של אומגה 3 ונוטל תוסף שום שגם הוא מדלל את הדם ועוד ויטמין E (במזון ו/או במולטי ויטמין) שגם הוא מדלל דם, אזי זה לא יהיה דילול מוגזם או האם אכילת הרבה מירקות עליים ירוקים (או תוסף ויטמין K) המכילים ויטמין K הפועל לקרישת הדם, תבטל את דילול היתר של הדם מבלי לפגוע בפעולות הטובות של מדללי הדם שציינתי והאם זה מונע את תופעות הלוואי שציינתי בהתחלה כולל הצורך להפסיק שבועיים לפני טיפול דנטלי או ניתוח. אם נתגלתה אצלי לפני למעלה מ-5 שנים במקרה בלבד (מבדיקת קלמידיה) רמת פרולקטין גבוהה מאד - דבר המצביע על פעילות יתר ואולי אף הגדלה של בלוטת יותרת המח אע"פ שאני לא מרגיש זאת בכלל - האם מומלץ או לפחות לא מזיק ליטול מה שציינתי ואיזה טיפולים טבעיים נוספים מומלצים??? תודה רבה ושנה טובה ובריאות איתנה לך ולכל עם ישראל. זאב.

שלום זאב ותודה על שאלתך, במחקרים נמצא שגינקו בילובה מעכב פעולת טסיות במבחנה (לא נבדק בבעלי חיים ולא בבני אדם). לטסיות יש תפקיד בקרישת הדם. נרשמו דיווחים על דימומים באנשים שהשתמשו בגינקו בילובה, ולכן קיימת התוויית נגד לשימוש בגינקו בילובה באנשים שסבלו מדימום (כיב עיכולי או דימום תוך-מוחי), ומומלץ לנקוט זהירות אם משתמשים בנוגדי קרישה (וארפארין או אנוקסאפארין) או בתרופות המשפיעות על הטסיות (אספירין או קלופידוגרל). יש להפסיק את השימוש בצמח 14 יום לפני פעולות ניתוחיות או דנטליות. גינקו בילובה עשוי להשפיע גם על רמות של תרופות להורדת לחץ דם מסוג בולמי תעלות סידן. בנוסף, הטיפול במדללי דם דורש גם שינוי תזונתי. כך, למשל, מדלל דם סותר את פעילות הוויטמין K שמצוי בירקות ירוקים ובמזונות אחרים. אם המטופל אוכל הרבה ירקות ירוקים - הם מנטרלים את השפעת המדללים וחושפים אותו לסיכון להתפתחות קריש. לעומת זאת, במצב הפוך, כשמטופל מפסיק לחלוטין לאכול ירקות, עולה השפעת התרופה בצורה דרמטית, והוא עלול להתחיל לדמם, לגבי המשך טיפול הייתי ממליץ לך לפנות לנטורופט שיתאים לך תזונה המתאימה רק לך עם שילוב של צמחי מרפא וויטמינים חיוניים, שנה טובה ובריאה.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה