האם להפסקת שימוש בלוסטרל יש השפעות?

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

14/11/2016 | 01:18 | מאת: אייל

שלום לקחתי לוסטרל במשך כשלוש שנים, בגלל חרדה והתקפי פאניקה. אך התענוג עלה לי ביוקר, ועליתי למעלה מ 20 ק"ג. עקב זאת הפסקתי לפני כשלושה שבועות את השימוש בתרופה, ואני מנסה להיעזר בדברים טבעיים. על הצד של התיאוריה ששימוש בלוסטרל מעלה במשקל בגלל האטה בחילוף החומרים,האם מדובר בנזק בלתי הפיך או שלאחר ההפסקה חילוף החומרים יחזור להיות תקין? כמה זמן יכול לקחת עד שהגוף וחילוף החומרים יחזרו לעצמם כפי שהיו לפני השימוש בתרופה? האם יש קשר ישיר או עקיף בין הפסקת השימוש בתרופה לבין עליית לחץ הדם? זה לא שיש לי התקפי פאניקה או חרדה מורגשת במיוחד שיכול להסביר עליה בלחץ הדם, זה משהו קבוע שיש לי לאחרונה, ייתכן ובגלל בעיה אחרת בכלל (על רקע פוליציטמיה). תודה רבה

שלום רב, כמובן שייתכנו תופעות לוואי בהפסקת שימוש בתרופה כרונית ולכן יש לעשות את ההפסקה בצורה הדרגתית ובשילוב יעוץ רוקחי/נטורופטי בכדי למזער את תופעות הלוואי על הגוף. אשמח לעמוד לרשותך גם בכך, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה