סירקדין

דיון מתוך פורום  תרופות ורוקחות ברפואה משלימה

20/05/2014 | 00:17 | מאת: דוב

שלום בן 40 עקב הפרעה בתזמון השינה קיבלתי מרופא שינה סירקדין וכן אמביאן. ברצוני לשאול: 1. מה הסיבה שסירקדין נקרא תרופה? זה הרי משווק כתוסף בבתי טבע בחו"ל ללא מרשם, ובשלל מינונים. 2. האם העובדה שסירקדין זה 2 מ"ג בעוד התוסף שמשווק (מלטונין) נמכר במינונים של 3 ו 5 מ"ג ואף יותר, אומר שהשפעתו נמוכה מהם? 3. אם נניח אני נרדם בשעות 4-5 בערך, ואני רוצה להירדם מוקדם יותר, האם יש לעשות זאת בהדרגה, כלומר להקדים בשלבים את שעות השינה או שאפשר בפעם אחת להקדים בכמה שעות? 4. האם יש חשש להתמכרות בסירקדין? כשמפסיקים את זה חוזרים למצב שהיה או שהפרשת המלטונין בגוף חוזרת לתקנה? תודה רבה

דוב שלום, הסירקדים מכילה את החומר הפעלי מלטונין(זהו הורמון טבעי הקיים בגוף האדם ואחראי על השעון הביולוגי שלנו), והמינון המקובל הוא 2 מ"ג ליום שעה לפני השינה. המלטונין הוא תוסף מזון אשר נחשב כיום כתרופה ולכן הוא דורש מרשם רפואי. בחו"ל הוא אינו נמכר כתרופה ולכן אינו דורש מרשם. לגבי ההשפעה, המינון המקובל הוא 2 מ"ג אך ישנם כאלו הזקוקים ליותר מזה(2 או 5 מ"ג) ויש להתאים את המינון על ידי הרופא המטפל. לגבי שעות השינה יש לעשות זאת בהדרגה ולהרגיל את הגוף לשעות החדשות. אין חשש להתמכרות למלטונין אך יש צורך לעשות את ההפסקה בהדרגה בכדי לתת לגוף לחזור לאיזון הטבעי, שבוע טוב ובריא, אילן.

מנהל פורום תרופות ורוקחות ברפואה משלימה